News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

SD på torgmöte

 

SD på valturné

I måndags drog Sverigedemokraterna till Kopparberg och höll ett möte på Malmtorget. Med tanke på framgångarna i EU-valet förväntade de sig kanske en större tillströmning av åhörare än den de fick.

IMG_6680

Tydligen hade också polisen beredskap för eventuella störningar och motdemonstrationer eftersom de hade inte mindre än fyra bilar på plats. Det är inte var dag man ser det i Kopparberg.

IMG_6688

Jimmy Åkesson själv dök dock aldrig upp, utan det var SD:s riksdagsledamot Julia Kronlid som ersatte. Distriktsordföranden i Örebro län och tillika riksdagskandidaten Jonas Millard öppnade mötet och talade i 20 minuter om invandrarpolitiken inför den fåtaliga publiken.

IMG_6690

Sen tog Julia Kronlid över och öppnade sitt anförande med att hon inte var feminist, för hon tyckte att V och S stulit det epitetet. Därefter fortsatte även hon att tala om invandringspolitiken och gav fagra löften om allt SD skulle uträtta om de kom till makten.

IMG_6685

Man brukar ibland tala om att publiken sviker, och på SD:s möte i Kopparberg var det väl så att man kan säga att det blev dubbelt upp. Dels var det inte så många som kom och lyssnade överhuvud taget, och dels visade flertalet av dem ryggen åt de talande i en tyst och stillsam protest mot budskapet.

IMG_6681

Någon konfrontation mellan olika åsiktsgrupper blev det däremot aldrig fråga om, varför polisen lugnt kunde återvända till andra arbetsuppgifter.

Text och foto: Sture Ekmark

 

Kommentarerna är avstängda