News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Sång och musik på PRO möte

Sång och musik på PRO möte

2017-09-14

Så har höstens alla föreningsaktiviteter startat. PRO Ställdalen höll upptaktsmötet i Bruksgården.

IMG_8373_650px-1

Ordförande Willy Andersson höll i klubban. Vid sin sida hade han Anna Greta Aronsson som sekreterare. Sedvanliga mötesförhandlingar inledde eftermiddagen.
Skrivelserna är många. Olika aktiviter lockar och PRO centralt har många saker på gång. Även pensionärer kan fylla almanackan med ”att göra saker” både på hemmaplan och längre bort.
Christer Lindström rapporterade från sommarens utflykter. De görs tillsammans med PRO i Hörken och Kopparberg så bussarna blir fullsatta vid varje tillfälle.
Bengan Andersson efterlyste personer som kunde ställa upp på Kopparbergsmarken och sälja lotter eller vara parkeringsvakter. De inbringar kontanter till klubbarna.

IMG_8379_650px-1

Willy avslutade mötet och presenterade Marketta Franssila och Björn Heden.
Nu fylldes Bruksgården med vacker sång och gitarrmusik. Publiken fick stifta bekantskap med välkända visor som Dan Anderssons ”Jag väntar vid min mila”. På programmet stod också visor av Bellman och Nils Parling. Lyssnarna fick lyssna till visor skrivna av Allan Edvall. Det var en ny bekantskap för de flesta. Marketta läste tänkvärda meningar ur Mark Levegoods bok ”Gamla tanter lägger inte ägg”. Det är barn som tänkt till om livet. Många glada skratt som fyllde lokalen. Marketta och Björn avslutade sitt program med Everts Taubes
”Så skimrande var aldrig havet”. En värdig avslutning på ett fint program.

IMG_8386_650px-1

Marketta Franssila och Björn Heden fick Dan Andersson priset 2015. Motiveringen var att de under många år arbetat för kulturen och gjort sången tillgänglig för många.
1994 startade de projektet ”Sång för alla”. Idag finns de på 7 platser i Sverige. Alla är välkomna att sjung med i kören. En resa för 100 sångare till Kreta är planerad för 3:dje gången.

IMG_8374_650px-1

Eftermiddagen avslutades med kaffe och hembakat kaffebröd av Kerstin Kuismin. För några blev det en extra bra då de vann på lotteriet och kunde bära hem vinster från ett rikt prisbord.

Ställdalens PRO-medlemmarna avslutade mötet med att hylla sin ordförande, Willy Andersson, som fyllde 85 år dagen efter.
Så var en trevlig eftermiddag över för den här gången men återkommer nästa månad med nytt program. .

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda