News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Samling vid utgångspunkten – Ljusnarsbergare hitåt!*

5 sep 2023

Samling vid utgångspunkten, Ljusnarsbergare hitåt!*

När – var – hur? Jo, tisdagen den 5 september klockan 10 vid Konstmästaregatan 2.


Hur går och cyklar man på trottoaren? Troligen är betongplattorna tänkta för gående, hand i hand, och asfalten för cyklisterna. Men det gäller att samsas.


Framme vid ”Norgrens konditori” i Kopparberg.
– Välkommen in, sa Isabell Ramberg, som är Diakon i Ljusnarsbergs församling.


Övergångsställe. Diskussion om skylten. Herre som tar långa kliv. Det är någonting som inte stämmer. Vad?


Här är strecken vita och asfalten svart. Det var inte så allvarligt som det kan låta. Bara på skoj. Skylten och verkligheten är inverterad.


Nu har jag tagit rygg på vandrarna som går med spänstiga steg, förbi Herr(här)gårmanskylten. Vandra ut någon kilometer i omgivningen med målet att komma tillbaka till utgångspunkten. Om de sjunger ”Den glade vandraren”, återstår att se, eller snarare höra.
Samlingen som bestod av tio gångare var lågmälda, endast ett svagt sorl hördes. Efter trekvarts timme var de åter till utgångspunkten glada och pigga.


Några av deltagarna accepterade att vara med på bild.
– Du behöver inga namn, sa de. Det räcker med foto. De ansvariga är märkta med nummer: 1 Inger Söderman, 2 Isabell Ramberg, 3 Sabah Mallah. Nu vankas det kaffe med dopp för samtliga. Nästa tisdag är det dags igen. Välkomna!

*Travestering av, Samling vid pumpen, Tunabergare hitåt! Sång på svenska från 1942–1943 med text och musik av Ulf Peder Olrog

Foto och text: Bo Kempegård

Kommentarerna är avstängda