News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

SAIK:s Julgransplundring

SAIK:s Julgransplundring

19-01-08

Knappt hade ishockeymatchen hunnit smälta in i medvetandet, förrän de minsta deltagarna påpekade, att föräldrarna hade lovat att tomten skulle komma. Varför dröjer det så länge? Ni lovade ju. När kommer han?

Många mammor har haft fullt sjå med att lugna sina telningar. Men så kom dagen,då alla kunde samlas på Bergslagsvallen för att ta adjö av julen och dansa ut granen.

Det var sorl och tindrande ögon från ett femtontal småttingar, som samlades i gymnastiksalen. Ljudnivån var ganska hög och energin var det inget fel på. Man skulle kunna tro att dom skulle bli trötta av allt spring, men inte då.

Ibland hördes lite ”När kommer han, när kommer han?”

Sofia och Gunilla lyckades med konststycket att samla alla till dans och lekar. För mig, som är från forntiden, var de nya danserna Flossa och Schuffel inte riktigt vad jag kom ihåg, men rätt som det var kom även några av de traditionella danserna runt granen.

Efter massor av lekar kom ett litet avbrott, som även det gillades av barnen. Och det klart, varm korv och muffins med smet och saft försvann i rasande tempo.

Men att de små skulle ta någon längre paus var inte att tänka på. Dansen fortsatte och så småningom skulle granen plundras. Detta hade ordnats på ett mycket fiffigt sätt. På granen hängde ballonger med allas namn skrivet på dem. En och en hämtade barnen sin ballong och pangade den och då visade det sig att det fanns lite små saker inuti. Stort jubel innan alla var nöjda med plundringen.

Så var det dags att kasta ut granen, men när dörren öppnades blev ljudet av en massa barn som skrek ”TOMTEN TOMTEN!” öronbedövande för vem kommer nere på isen om inte Tomten?

Det var en mycket snäll tomte som tittade i säcken efter paket, medan en av de små kanske tvivlande tog ett bastant tag i skägget för att kolla om det satt fast.

Men sådana incidenter hade tomten varit med om förr så det ordnade sig. Alla fick sin påse och kunde sätta sig ner och ta lite godis. Tomten försvann, barnen vinkade hej och lugnet lägrade sig över Bergslagsvallen.

Ännu en julgransplundring var till ända och alla var nöjda. Ett stort tack till Sofia och Gunilla, som varit eldsjälar och ordnat med allt! Ni behövs.
Text o foto Leif i Nittkvarn-Ställdalen

Kommentarerna är avstängda