News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

SAIK har lämnat 2019 bakom sig

SAIK har lämnat 2019 bakom sig

2020-03-01

SAIK:s ordförande, Kim Impola, hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet 2020.
Han valdes också till mötets ordförande. Föreningens kassör Gunilla Råstock valdes till sekreterare för möte. En traditionell dagordning godkändes.

En diger verksamhetsberättelse från styrelsen lästes av Gunilla. Det framgick att SAIK har 456 medlemmar. 230 personer har löst ut koden till Lyftet. Föreningen har delvis hjälp av kommunens servicegrupp med vaktmästarsysslorna vid Bergslagsvallen men medlemmarna lägger ner många arbetstimmar där. För att få verksamheten i klubben att fungera är medlemmarnas arbetsinsats väldigt viktig. Men som vanligt är det en liten grupp som får dra största lasset.
Sören Hansson redovisade skid- och anläggningsgruppen. Förra vintern kunde man hålla fina spår som tyvärr saboterades med skoter. Man har röjt spår. Det största projektet var att man lade en ny bro vid Älvgrenen.
Birgitta Blomberg leder herrgymnastiken och rapporterade från dess verksamhet.
SAIK har många aktiviteter för barn på gång. Sofia Landmark Bergman gav en verksamhetsberättelse. 56 barn deltar i olika aktiviteter. Nämnas kan Bamsegympa för barn mellan 3 -5 år. 16 barn har deltagit. Ibland kommer Bamse på besök. Sofia redovisade också från alla öppna aktiviterter som tilldragit sig under året.
Kopparbergarn är full av beundran över det ideella arbete som läggs ner i klubben.

Klubbens kassör Hans Wester gav en utförlig rapport av SAIK:s ekonomi. Den gick med vinst 2019 och ekonomin är god. Han hade också lagt en budget för 2020 som slutar på +-0.
Leif Ljungqvist, revisor, läste upp revisionsberättelsen och förordade ansvarsfrihet för styrelsen. Medlemmarna gick på revisorenas förslag och gav styrelsen ansvarsfrihet för 2019.
Val av styrelse var väl förberedd. Kim Impola är vald på 2 år och får därmed hantera klubban under året. Till kassör valdes Hans Wester. Övriga ledamöter blev Sören Hansson, Sofia Landmark Bergman, Jackie Bergström, Emma Pettersson och Gunilla Råstock.

Under punkten övriga frågor blev det en livlig diskussion om verksamheten 2020. Många förslag gavs och styrelsen kommer att ha mycket att ta ställning till under året.
Så var det dags för högtidlig nostalgi.

Lars ”Pingla” Olofsson avtackades efter många år som aktiv i SAIK. Redan som 20 åring engagerade han sig i klubben. Han började som materialförvaltare och har sedan varit en viktig kugge i verksamheten.

Sören Hansson avtackade med blommor och paket. Han hade mycket vackert att säga om Lars arbete i klubben. Lars har alltid varit den som spridit lugn när det ibland har stressat till sig. Sören meddelade också att Lars numera är en av SAIK:s hedersmedlemmar. Ett försök gjordes att få Lars att berätta varför han kallas ”Pingla” men det ville han inte avslöja.

På deltagarnas uppmaning öppnade Lars sitt paket.

Den visade sig innehålla en specialgjord och mycket vacker ljuslykta.

Det var inte bara SAIK:s emblem som var ingraverat. Kopparbergarn vill gärna delge sina läsare de fina ord som Lars fick med sig till Lindesberg.
”Tack för alla dessa år då du med hela ditt hjärta och hela din själ aktivt jobbat för att SAIK ska kunna verka som en ”levande” förening. Ställdalens AIK 2020.” Lars fick verkligen känna att han varit en viktig kugge i klubbens maskineri.
Möte avslutades

Kaffe och smörgåstårta serverades som avslutning på mötet. Men det blev också en stund när minne ventilerades. Roligt för oss ”nya” ställdalingar. Klubben har en gång haft en mycket bred inriktning. Det har funnits 4 hockeylag och bandylag. Båda mycket framgångsrika. Orientering, goda skidåkare och tyngdlyftning är också några exempel.

Så lämnade Kopparbergarn klubblokalen med den starka förvissningen om att det finns mycket initiativkraft och ideer för att försätta med att hålla SAIK i full fart framåt.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda