News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Rock´n roll bland tomater, squash, majs och blommor

Rock´n roll bland tomater, squash, majs och blommor

2021-08-31

Ställdalen, lördagen den 28 augusti. Det är fullt ös i Folkets Trädgård den här kvällen. Det kan inte bli annat när Richard och Annika Swanström spelar rock´n roll på scenen. Scentaket var utbyggt med ett par stora parasoller ifall i fall. Men vi klarade oss från regn under denna timme, då marken darade av alla diggande fötter. Visst var det lite grått och kyligt i luften, men vi vet ju att rock´n roll värmer. För det går ju inte att sitta stilla, och en och annan lyfte från bänken för att skaka loss.

Arno hälsade alla välkomna samtidigt som teknikern och artisterna stämde av det sista.

– Jag har inte sett folk på länge, säger Richard när han tittar ut över publiken. Och på hans facebook-sida kunde vi läsa den 25 augusti ”På lördag i Ställdalen! Äntligen börjar spelningarna trilla in! Det ska bli så jäkla kul!”

    

Och kul var det för oss i publiken också, både barn och fullvuxna! Vi fick njuta och digga blues, country, rock´n roll och vi som är lite äldre fick ungdomen tillbaka för en timme!

 

Alla var där (i Richards skepnad): Chuck Berry, Jimmy Rodgers, Jerry Le Lewis, Ray Charles, Hank Williams, Elvis Presley, Pat Boone samt en livs levande Richard Swanström.

Och så byter Annika instrument, från trummor till en liten tvättbräda med koskälla.
”Nu blir det jambalaya. Lattjo lajban är något annat! Härligt, härligt Annika bra lirat, bra slirat”, säger Richard.

Och så spelade han sin stora idol – Jerry Lee Lewis. Då var det svårt att sitta still!
Go go -Go Johnny go go – Johnny B. Goode. Richards kommentar: he will never be bad

Kicki tackar Richard och Annika för en härlig kväll, och överlämnar blommor från Trädgården. Hon passade också på att slå ett slag för loppisen kommande lördag.
Richard tackar och bugar för att fått komma till Ställdalen, där han aldrig varit tidigare. Han passar också på att nämna att han smakat den goda trädgårdssoppan som odlingscirkeln kokade och bjöd på under eftermiddagen. ”Där missade ni något”.

Richard tyckte det var en härlig ställdalspublik och vi tyckte det var ett härligt framträdande – kan det vara bättre en lördagkväll i augusti i Ställdalen?

… och sedan körde de hem! Men inte i den här fina bilen. Den känner vi igen från veteranbilsträffen i Folkets Trädgård förra året, och den hör hemma i Ställdalen.

FolketsTrädgård är verkligen en mötesplats för vitt skilda aktiviteter. Denna lördag har det varit trädgårdsskötsel, skördande, matlagning, provsmakning av bär och frukter och konsert. Varför inte låna med sig en bok hem i det alltid öppna bokskåpet?

Tack till Byalaget och Folkets Trädgård för en härlig sommar i allas vår Trädgård!

Text och foto: Gittan Holmström

 

 

Kommentarerna är avstängda