News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Rikt program vid Opera på Skäret

Rikt program vid Opera på Skäret

2018-06-30
Inte nog med att Opera på Skäret ger Don Carlo i sommar. Redan 14 juli kan vi se Kärleksdrycken, ett melodramma giocoso, en genre inom italiensk komisk opera, i två akter av Gaetano Donizetti.

Kärleksdrycken handlar om Nemorino som vill vinna sin hjärtas dam Adina och köper en kärleksdryck av den högst tvivelaktiga kvacksalvaren Dulcamara. Operan framförs på italienska och textas på svenska. Föreställningen är 2,5 timme lång, inklusive en paus.

Gatto_-photo_head    ops_susanna_andersson

I rollerna ser vi bl. a. Riccardo Gatto som Nemorino. Riccardo Gatto är en tenor från Italien, som uppträtt på många scener, varit finalist i flera internationella tävlingar och vann Riccardo Zandonai-priset 2014.

Adina framförs av Susanna Andersson, sopran som sjöng Adina på Nürnberg opera redan under sitt debutår 2005. Hon har sjungit på operahus över hela världen och kommer alltså att finnas på Opera på Skäret i sommar.

Dirigent: Bengt-Åke Lundin
Regissör: Elisabet Ljungar

Don Carlo är den huvudsakliga operan denna sommar, en Grand Opera i fyra akter av Giuseppe Verdi. Prins Don Carlo blir helt galen, när hans far gifter sig med hans älskade Elisabetta. Tiden för dramat är under en mycket känslig period i Spanien med svält och inkvisition.
Operan framförs på italienska och textas på svenska. Föreställningen är 4 timmar lång, inklusive två pauser.
Den spelas med två team, som växlar för att solisterna ska kunna få lite avbrott under säsongen.

*temp*   timothy-richards-låguppl

I ena teamet spelas Don Carlo av Alejandro Roy en tenor från Spanien. Han har gjort en rad stora roller på flertalet operahus i Italien, liksom på operahus i städer som Nice och Lissabon. Han har också sjungit en lång rad av de stora, klassiska tenorrollerna på de stora spanska operascenerna. 
Den andra Don Carlo är Timothy Richards, en tenor från Wales och ansedd som en av de ledande tenorerna i Europa. Han är hyllad för sin mjuka tenorstämma och sin briljans på de höga tonerna, men också för sitt dynamiska skådespeleri. 

Kommentarerna är avstängda