News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Resten av Operagänget

Resten av Operagänget

alexander_grove
Alexander Grove

Alexander Grove har varit med på Opera på Skäret tidigare. 2011 var han Remendado i Carmen och nu kommer han att agera Gastone, som är Alfredos bäste vän i La Traviata.

Alexandert Grove är tenor och har sjungit sedan han var liten och tränades i St Paul’s Cathedral i London. Senare har han sjungit både klassiskt, jazz och i musikaler. En av hans stora styrkor är den engelska repertoaren.

Valentin_Vasiliu
Valentin Vasiliu

I sommar blir det Sverigepremiär för Valentin Vasiliu i rollen som Baron Douphal på Opera på Skäret. Valentin Vasiliu är baryton, kommer ursprungligen från Rumänien och är en av de stora stjärnorna vid Nationaloperan i Bukarest men bor också periodvis i USA. Baronen är Alfredos rival i La Traviata och förlorar en stor summa pengar till honom, när de träffas.

Marco Stella har uppträtt på Opera på Skäret tidigare, när han var Angelotti i Tosca 2008. Marco Stella är baryton, född i Sverige, men har italienskt påbrå. Idag är han en internationellt etablerad solist med engagemang i både Europa och USA. Han är också flitigt anlitad vid Göteborgsoperan och Kungliga operan i Stockholm.

I sommar blir det Opera på Skäret-publikens tur att beröras av den schweiziske basens toner då han gör rollen som Doktorn i sin Sverigedebut. Roger Krebs är från Schweiz, bor i München och är välkänd på operascener både i Tyskland, Schweiz och Lichtenstein. Han är en bas som också gärna sjunger mer nyskriven musik. I sommar gör han sverigedebut här på Opera på Skäret.

Mer om alla roller kan ni läsa på Opera på Skärets egen hemsida.

Text: Inger Aftonljus
Foton från Opera på Skäret.

Kommentarerna är avstängda