News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Resa till Stadra

Resa till Stadra (inbjudan)

 

hämta (1)

14-07-13

Föreningen Norden Kopparberg går mot sitt slut efter mer än 50 års verksamhet. Svårigheter att besätta styrelseposter ligger bakom beslutet som togs tidigare i år. Än lever dock föreningen, och Barbro Resare, som varit dess ordförande den senaste tiden arrangerar ännu aktiviteter för medlemmarna och andra.

hämta

 

Den här gången handlar det om en bussresa till Stadra och eftersom bussen inte är fullbesatt ännu, bjuder föreningen Norden in alla som vill att följa med på resan.

– Bussen kostar lika mycket, vare sig den är fylld helt eller bara till hälften, säger Barbro Resare. Därför bjuder vi in medlemmar såväl som icke medlemmar att följa med gratis.

Resan går nu på söndag den 20 juli och börjar i Ställdalen 12:30. I Kopparberg kan man stiga på klockan 12:45 och det går också bra att bli upplockad efter vägen. Men det finns bara ett begränsat antal platser och därför måste man anmäla sitt deltagande till Barbro Resare senast onsdag denna vecka på telefon 0580 32078.

Bussen beräknas vara framme i god tid före föreställningens början, så att man hinner med en fika också.

efter-mitt-eget-huvud_stadra-2014

Pjäsen som ges på Stadrascenen är skriven av Agneta Pleijel och heter ”Efter mitt eget huvud”. Den handlar om en kvinna som levde på 1600-talet, Agneta Horn,  stolt, rakryggad, egensinnig, passionerad.
Agneta Horn, Sveriges första kvinnliga författare var barnbarn till Axel Oxenstierna och Anna Åkesdotter Bååt. Agneta Horn miste sin mor i pesten när hon blott var två år gammal. Nu står hon där och berättar för oss som lever idag. Horn, som umgicks med Drottning Kristina, hon som vill bestämma över sitt eget öde. Agneta Horn, som stod emot äktenskapsmäklerskorna och stred för att få älska den man hon ville han, krigaren herr Lars Cruus.

Välkomna med din bokning, hälsar Barbro Resare, men dröj inte för länge. Först till kvarn…

Text: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda