News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Repetitioner i full gång på Opera på Skäret

Repetitioner i full gång på Opera på Skäret

2023-07-15

I år är det Verdis Rigoletto vi får uppleva på Opera på Skäret. Solister, regissör  och dirigent har kommit till Skäret från tre olika kontinenter och nio länder för att ge oss en fantastisk operaupplevelse i sommar! Leslie Swackhamers uppsättning av Madama Butterfly på Opera på Skäret 2017 är en av operahusets hittills största publiksuccéer. Nu är hon tillbaka på Skäret och får bl.a. arbeta med ett team för kostymdesign, scenografi och ljusdesign, som hon arbetade med 2017.

Under fem veckor ska nu 16 solister från olika delar av världen öva samman i regissörens tolkning av Rigoletto. Solisterna har tidigare sjungit på olika Operahus runt om i världen, men Opera på Skäret är nytt för dem, liksom denna tolkning av Rigoletto.

Giuseppe Verdis Rigoletto är en nattsvart thriller med ingredienser som maktmissbruk, åtrå och dödlig hämnd. Musiken hör enligt expertisen till det allra bästa Verdi komponerat och kompositören såg själv Rigoletto som sitt mest lyckade verk.                   – Denna berättelse om maktfullkomlighet och despotism är hyperaktuell med tanke på allt som hänt de senaste åren, som me too-rörelsen och de auktoritära strömningarna runtom i världen. Vår Rigoletto utspelar sig i modern tid, och ändå hoppas vi kunna trolla fram den kvardröjande atmosfären från det förflutna. Berättelsen om makt och dess övergrepp har upprepat sig i århundraden, säger Leslie Swackhamer.

Köp biljetter här: https://www.nortic.se/dagny/event/41725 

Operatåget från Stockholm till Skäret

Sedan många år går resor med veterantåg från Stockholms central direkt till Opera på Skäret, världens enda operahus med egen tågperrong. Det är en fascinerande kultur- och naturupplevelse med tågresa genom Sommarsverige, trevliga måltider i tågets klassiska restaurangvagnar och operakonst på högsta nivå. Operahuset i den gamla sågverksmiljön vid sjön Ljusnaren fulländar upplevelsen. Samtliga tåg till sommarens föreställningar av Rigoletto är dock fullbokade. Men den som ändå vill ta sig med tåg till operan kan åka ordinarie tåg  tur och retur Kopparberg, för vidare transport de sista kilometerna med transferbuss. Det går också att nå partnerhotellen med tåg eller med transferbussen. 

Här kan man läsa mer om tåg och buss: https://operapaskaret.se/ditt-besok/

Här finns det mer att läsa om boenden: https://operapaskaret.se/logipartners/

För den som besöker operan så finns det naturligtvis också en restaurang på plats. Här serveras både lunch, middag och fika. Måltider i samband med föreställning måste dock förbokas. För den som vill njuta av den underbara miljön i Skäret redan före operapremiären har möjlighet att göra detta nu i juli, det serveras nämligen lunch och fika alla dagar, förutom söndagar. På restaurangen huserar bl.a. David Sahlin och Linnea Didić som vi är vana att se på John Scott´s, så vi ljusnarbergare kommer känna oss väl hemma.

Läs mer om restaurangen på Skäret: https://operapaskaret.se/mat-dryck/

Bilder och Fakta från Opera på Skärets Nyhetsbrev (Om inget annat anges), sammansatt av Anna-Lena Didić

Kommentarerna är avstängda