News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Rent och städat i Ställdalen

Rent och städat i Ställdalen

14-05-18

Mellan 30 och 40 personer ställde upp idag för att städa Ställdalen. Det var betydligt fler än vad som är vanligt, men så var det också en ovanligt fin dag att vara ute i. Dessutom var det under trevliga umgängesformer.

Bengt Andersson berättade att man städat från skylt till skylt och dessutom efter en del småvägar. Det hela stratade efter fika i Byalagts lokal, men många hade redan varit gång nån timme eller så före dess. Man vandrade ut från stugor och lägenheter och hittade både det ena och det andra efter vägkanterna.

 

Kopparbergarn frågade några av de nya ställdalingarna om de var vana av sådana här dagar i hemlandet också och det var de. Någon gång i halvåret brukade man gå man ur huse även i hemlandet, för att plocka skräp i närområdet.

Under städningen hittade man både stort och smått. Inger Ljungkvist gjorde ett riktigt fynd. Hon var säker på att hon hittat Hoppes tappade skruv.
-Det måste vara en stor man som tappat en så stor skruv och nog har Hoppe en skruv lös, skrattade hon och gav den till en lika solig ”ägare”.

Efter väl förättat verk, samlades man bakom huset, där Jimmy Hoppe fyllt en grill med briketter. Det brann rikligt och snart var det fina kol att grilla hamburgare över.

Stora rejäla hamburgare av rent nötkött, hamburgerbröd och sallad blev en begärlig lunch efter arbetet. Ett par backar vatten och läsk tömdes också snabbt i det varma solskenet.

Alla var glada och nöjda och pratade kors och tvärs på olika språk. Det är praktiskt att engelskan är så vanlig världen över, för på så sätt kan konversationen hållas igång över gränserna.

Ett presentkort på bad och lunch på Klacken fick samtliga deltagare i städningen. Inga Lill Ohlström visar stolt upp sitt exemplar.

Högen med sopsäckar skvallrar om vad som slängs efer vägarna, men nu är skräpet borta.

Påskliljor i gräset tävlar med maskrosorna med sin gula färg och lådor med blommor prunkar efter väggarna. Ställdalsborna an verkligen vara nöjda med sin by.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda