News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Rekord för Majblommeförsäljningen i Ljusnarsberg

Rekord för Majblommeförsäljningen i Ljusnarsberg

2023-06-15

I år var det flera duktiga ungdomar som hjälpte till att sälja majblommor i Ljusnarsberg. Men för att det ska bli ett bra resultat så krävs det också köpare, och här ställde ljusnarsbergarna verkligen upp! När jag vid försäljningens slut blev intervjuad av Länsposten, så hade jag ännu inte siffrorna klara för årets försäljning. Men då visste jag att vi var uppe i 26 000 kr. Den slutgiltiga försäljningen blev 30 134 kronor! Av dessa pengar går 40% till vår lokala Majblommeförening, 40% till Majblommans Riksförbund, 10 % till den förening, klass, eller kulturskola på orten som hjälpt till med försäljningen och 10% till det barn som sålt majblommor. 

Här är en del av de ungdomar som deltog i årets majblommeförsäljning! De är alla hjältar!

Majblomman jobbar för barn i fattigdom. Man kan tycka att det inte finns fattiga barn i Sverige. Men det beror på vad man menar med fattigdom. Mat för dagen och tak över huvudet ska alla barn ha. Men det kan vara svårt att ha råd att köpa kläder, framför allt nu med alla prishöjningar. Vi får in ansökningar om varma vinterkläder, om fotbollsskor och idrottskläder, till avgift till föreningar så att barnen kan vara med och spela boll, och till kostnader så att barn kan få ta lektioner i ett instrument. Under sommaren brukar vi även få in ansökningar om möjligheten att kunna åka en dag till Örebro med sina barn och att kunna få köpa glass! Som ni hör är det inga överdrivna önskningar, utan önskningar om sånt som man tycker att varje barn ska ha! 

Förutom försäljning av majblommor så är det flera privatpersoner, föreningar, partier och Kulturskolan som har hjälpt till med insamling på annat sätt! Detta är vi otroligt tacksamma för! Vi behöver ständigt mer pengar för att ge barn glädje och möjligheter i livet. Tack till alla er! Tack också till alla underbara ungdomar som har sålt majblommor, tack till föräldrar, andra anhöriga och vuxna som ställt upp och hjälpt till och tack till alla er som hjälper genom att köpa majblommor! Tillsammans kan vi ge barn möjligheter till ett bättre liv!

Text: Rickard Didić, insamlingsansvarig för Majblommeföreningen i Ljusnarsberg

Foto: Anna-Lena Didić

Kommentarerna är avstängda