News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Rapport från Motorklubben Kopparberg

Rapport från Motorklubben Kopparberg

19-11-14

MK Kopparberg har avslutat sitt 60-års jubileum med årsmöte och årsfest.

Motorklubben hade sitt årsmöte 3/9 och avslutade i lördags 9/11 med årsfest på Bångbro herrgård och vi kan se på prisbordet, att det var många som premierades.

Ett 50-tal medlemmar hade slutit upp förra söndagen vid klubbstugan då årsmötet samt funktionärslotteriet genomfördes. Valberedningen hade gjort ett bra jobb och styrelse samt andra uppdrag kunde klubbas igenom. Stefan Frisk avtackades och lämnar styrelsen efter 11 år i olika befattningar och lämnar över uppdraget som sekreterare till Morgan Wass.

Styrelsen valde att ge ett extra pris till Andre Wåström, som är en ung motorsportgrabb,som sprider sitt intresse genom bilder och film från främst från rallytävlingar runt om i Sverige på främst.

Klubben har ca 280 medlemmar och har många aktiviteter under året.

Under 60-års jubileet var det naturligtvis några extra aktiviteter bl.a öppet hus, som blev mycket uppskattat bland allmänheten samt i media, där även tv var närvarande och uppmärksammade vårt jubileum. Vi bjöd in alla medlemmar till gokartkörning i Grängesberg den 12:e maj. Vi subventionerade även priset på en rallycrossresa till Tierp och finalen av Rally-X Nordic.

För 51:a året har klubbtidningen ”KOPPARRUNAN” skickats ut till medlemmar, berörda myndigheter och samarbetspartners.

En av årets stora aktiviteter var naturligtvis Bergslagsrallyt, som i år hade SM-status och genomfördes på ett exemplariskt vis av alla inblandade klubbar. MK Kopparberg håller greppet om Sveriges mest berömda rallysträcka ”Björnjägarns minne” som uppskattades mycket av årets förare.

Midnattsolrallyt var i år tillbaks på våra marker, start och mål var förlagd till Örebro. MK Kopparberg fick erbjudande om att vara med och arrangera denna stortävling. Klubbens höll i två sträckor som genomfördes perfekt och med mycket beröm från tävlande och arrangörsstaben.
Ungdomarna i klubben jobbar vidare med att sprida information om motorsport och klubben genom att åka runt med klubbens ”virituella” bilsport anläggning vid olika arrangemang.
Klubben tvingades i år ställa in sin planerade folkracetävling då för få anmälningar kom in.
Kopparbergs marknad är en viktig del av klubbens aktiviteter och här sköter klubben parkering av bilar, husvagnar och husbilar under 3 dagar.

Årsfesten på Bångbro Herrgård började med utmärkelser, där bl.a årets tävlingsprestation delades ut till Niklas Ledin som gjorde en fantastisk körning i Sveriges största folkracetävling ”Motala festivalen”.
Klubbmästare i folkrace senior blev Emil Wass, Dam var Pernilla Ledin, junior William Berg.
Klubbmästare rally blev Bengt Resare. Vidare tilldelades förarmärken i Folkrace och rally ut.
Förarmärke Folkrace: Andreas Ledin, Emil Wass, Rasmus Wass, Mattias Ledin, Niklas Ledin.
Förarmärke Rally: Mattias Ledin
Förtjänstplaketter delades ut till medlemmar ”för gagnrikt och förtjänstfullt arbete”.
Brons: Eero Hietala, Tobias Wass, Mikael Nyman, Per Eklöf
Silver: Solveig Åkerlund, Stefan Berg, Kjell Gustavsson, Ove Lundström, Lars-Erik Lundström.
Guld: Thomas Holmqvist, Rosa Ledin, Niklas Ledin, Göran Svensson, Morgan Wass
Efter utmärkelserna intogs middag, dessert och eftersnack.

Underhållningen stod P&T trubaduo för. Killarna Peter Larsson och Tobias Norberg från Nyhammar och Grangärde som döljde sig bakom detta fyndiga namn gjorde ingen besviken och tolkade allt från Dan Andersson till AC-DC.

Bland gratulanterna fanns Lennart Höök från Hellefors MK.

Av Hällefors fick också klubben en fin present, en klocka i form av en skifferskiva som Stefan Berg visar upp.

Det berättades om klubbens sista tio år men då tog Ingemar Frisk till orda och berättade om de återstående femtio som han hade varit med om, ty han var med och startade den.

Text och foto: Morgan Wass
Fler foton med bildtexter: Sture Ekmark

Kommentarerna är avstängda