News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Rapport från konserten i torsdags

Rapport från konserten i torsdags

11-05-15
IMG_0402

Torsdagen den 11 maj bjöds det på körsång så det svängde i takkronorna i Ljusnarsbergs kyrka! Den första tanke som kom över mig när jag klev in i kyrkan denna torsdagskväll, var; är det skolavslutning?! – Nej, det är konsert! Otroligt roligt att så många kom för att lyssna på Ljusnarsbergs körer! Viveka Sjödell var på plats med Kyrkokören och ”Kom och våga sjung kören”, Ida Blomkvist ledde körerna 3-5 och 6-9 från Kulturskolan.

Viveka Sjödell berättade att det roligaste hon visste var att dansa (vilket hon till publikens skratt, dock erkände att hon aldrig gjorde), och att sjunga i kör! Själv började hon sjunga i kör i som sjuåring. Det bästa med körsång är bl.a. den gemensamma glädjen man finner i musiken och att den passar för alla åldrar! Kvällens kördeltagare var mellan 9 och 92 år!!!

Viveka fortsatte att berätta att när hon gick på högstadiet blev the Beatles populära. Viveka hade som oftast gitarren på magen och sjöng Beatles sånger. Med detta sagt så inleddes kvällens konsert med Beatles ”Help” framförd av kyrkokören och Kulturskolans körer. Vilken stämsång det blev!

Viveka berättade vidare att när hon gick på gymnasiet så kom Ted Gärdestad med sin första platta. Körerna fortsatte med Ted och Kenneth Gärdestads fantastiska låt ”Himlen är oskyldigt blå”. Denna låt ger alltid rysningar, och det var otroligt roligt att höra den i stämmor från så många åldrar!

Kvällen fortsatte sedan med ett mycket varierat program med ballader, jazz och pop. Det sjöngs i stämmor och det sjöngs av glädje! Viveka fick t.o.m. en möjlighet till dans då Kulturskolans körer spred glädje med Kizungu! Ted Gärdestads låtar gick som en liten röd tråd genom hela konserten och publiken fick även sjunga med i ”Jag vill ha en egen måne”.

”Kom och våga sjung kören” spred verkligen glädje med sin sång och publiken fick veta att kören träffas i församlingshemmet i Kopparberg, på torsdagar kl. 17.30. Den som vill vara med och sjunga och ha roligt är Välkommen! Inga förkunskaper behövs och Viveka berättade att kvällarna alltid är fyllda av glädje!

Innan konserten slutade så berättade Ida Blomkvist att idag, den 11 maj – alltså 1 1, är det konsert, nästa konsert blir den 22 maj – 2 2. Då bjuder Kulturskolan på vårkonsert i Ljusnarsbergs kyrka kl. 18.30. Viveka fyllde i, att nästa gång det blir 1 1, är den 11 juni och då har Kyrkokören och ”Kom och våga sjung kören”, konsert i Hörkens kyrka! Ida frågade publiken om vi hade en deal att även komma på dessa konserter och hon fick ett enhälligt jaaa till svar. Så vi hoppas att kyrkorna blir fyllda till bredden även vid dessa tillfällen!

Lite rolig Ted Gärdestad och ABBA –fakta (från skribenten):

Ted Gärdestads första skiva ”Undringar”, gavs ut 1972, detta var alltså innan ABBA blev ABBA. Men Björn, Benny, Agnetha och Frida jobbade tillsammans redan då, och det var ju bland annat mitt i förberedelserna inför melodifestivalen 1973, och deras bidrag ”Ring Ring”. Men den som är ett riktigt ABBA fan, får lyssna lite extra noga, för hela ABBA medverkar på Teds skiva Undringar!

Anna-Lena Didic’

Kommentarerna är avstängda