News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Radio P4 i Kopparberg inför Lucia

Radio P4 i Kopparberg inför Lucia

2020-12-12
Den 13 december är det dags för Ljusnarsbergs Lucia för Musikhjälpen!


Reportern Andreas Morén från Radio P4 Örebro på plats i Kopparberg för att intervjua Julia Fagrell, Linnea Didić och Mimmi Amberntsson. 

Idag fredag, var radio P4 Örebro på plats för att göra en intervju med några av arrangörerna och medverkande i det kommande luciatåget.
Idag är det 28 personer i olika åldrar som har anmält sitt intresse för att delta. Kl. 15.30 på söndag, kommer tåget att skrida fram på Malmtorget. Eftersom alla kommer hålla ett Corona-säkert avstånd till varandra, så kommer det bli ett mycket långt luciatåg. Deltagarna kommer också att delas in i grupper med max åtta personer i varje grupp

Efter framträdandet på Malmtorget kommer Luciatåget fortsätta sjungande ner till Koppargården och Treskillingen. Vi hoppas att så många boenden som möjligt kan se Luciatåget från sitt fönster.

Vi hoppas också att så många av deltagarna som möjligt även kan ta sig till Solgården i Bångbro, där det sista framträdandet blir.
För de som gärna vill se Luciatåget, så kan man söka på ”Ljusnarsbergs lucia för Musikhjälpen” på Facebook. Om allt går som planerat kommer det bli en livesändning där kl. 15:30 på söndag. De som vill se luciatåget vid Malmtorget är välkomna dit. Men vi uppmanar alla att inte stanna till så att det blir någon folksamling! Tänk på att hålla avstånd! Promenera gärna fram mot vårdcentralen, så finns det möjlighet att se Luciatåget utan trängsel! I samband med Luciatåget vill vi också göra vår insats för Musikhjälpen! Den som vill bidra kan söka på
Ljusnarsbergs Lucia för musikhjälpen och följa instruktionerna där. Det går också bra att klicka på denna länk:

https://bossan.musikhjalpen.se/ljusnarsbergs-lucia-foer-musikhjaelpen

I år har Musikhjälpen temat: ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Detta är naturligtvis extra viktigt detta år, när vi lever i en pandemi, som slår hårdast mot dem som redan har det svårt och är utsatta.
Med detta luciatåg hoppas vi att kunna sprida glädje, ljus, värme och hopp, och vi hoppas att få in ett stort fint belopp till Musikhjälpen!

Text och bild: Anna-Lena Didić 

Kommentarerna är avstängda