News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Provfiske på Sri Lanka

Provfiske på Sri Lanka

2017-10-12
IMG_8705_650px-2

Medlemmarna i SPF Kopparberg hälsades välkomna av sin ordförande Birgitta Palm Andersson till månadens medlemsmöte.

IMG_8717_650px-1

Mötet gästades av Olof Enderlain. Han har arbetat för Fiskeristyrelsen i Göteborg. Ett av hans uppdrag var att se om svenska provfiskemetoder fungerade i tropiska vatten. Det blev Sri Lanka  som valdes till försöksland.

IMG_650px-8727

Det finns inga naturliga sjöar på ön med man har gjort konstgjorda dammar för att samla vatten under mosunregnen. Sri Lankas högsta berg är över 2200 m från det rinner det floder ner mot havet och det är efter dem man har gjort fördämningar. Vattnet som finns där används till bevattning av bl.a. stora risfält. Ris är basföda i Sri Lanka.

IMG_8712_650px-1

Det var inte lätt att fiska i dammarna eftersom man inte högg ner träden innan man fyllde på med vatten.

IMG_8723_650px-1

Därför utökades projektet med forskning på ålens liv. De finns från den storlek vi har här men det fanns också exemplar upp mot 10 kilo.
En intressant upplysning är är att Columbo inte är Sri Lankas huvudstad även om den är landets största stad. Den administrtiva huvudstaden är Sri Jayawardenapura.

IMG_8730_650px-1

Birgitta avtackade Olof Enderlain med en blomma.
Så kom det fram kaffe och smörgås på borden.
Under ledning av Birgitta kom det igång en dialog om framtida aktiviteter i klubben. Direkt beslutades att de som ville skulle mötas på baksidan av Kopparhallen varje tisdag kl. 10.00 för en promenad om det inte regnar. Bengt Birging håller i den, så är man intresserad är det bara att ringa till honom för närmare besked.
Många andra förslag dryftades.
Så var det dags för lottdragning innan en trevlig eftermiddag var till ända.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda