News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO:are möts igen!

PRO:are möts igen!

2021 09 22

Hej Kopparbergarn och dess läsare!
Änterligen har det börjat komma igång igen och på tisdagen hade PRO Kopparberg ett medlemsmöte för första gången på 1½ år.
Uppslutningen var god och hela 74 medlemmar hade hörsammat kallelsen. Som vanligt möttes vi av Bengan, Sune och Inga Lill som försåg oss med div. lotter.

Dagen till ära bjöds det på fika varför lottförsäljarna tyckte att man lika gärna kunde lägga fikapengen på flera lotter, och jag tror det hade effekt för lottringar och skraplotter gick åt som smör och troligen var det många som vann för kön till Inga Lill med skraplotterna fortsatte även efter att mötet startat.

Sedvanliga mötesrutiner med att ordförande Anders Zetterlund öppnade mötet och redogjorde för vad som har skett under tiden vi inte kunnat mötas på detta sätt. 16 nya medlemmar har tillkommit och vi har nu med god marginal passerat 600.
Därefter rapporterades att vi ändå inte bara suttit isolerade utan kunnat träffas då och då i mindre grupper ute i samhället. Under nästan hela tiden har det spelats boule på Tallheden i Bångbro vi hade under senvintern och våren promenader på tisdagarna så småningom kom även gåfotbollen igång och två somrar har BoB (Bengan o Brigitte) ordnat de populära bingopromenaderna i byn. De flesta aktiviteter har ni kunnat läsa om här på Kopparbergarn i längre eller kortare artiklar. Vid tre tillfällen har det varit friskvårdsaktiviteter när vi träffats och ibland lekt samt naturligtvis grillat och bara varit. Dessa tillfällen har varit PROs årliga friluftsdag som vi firade vid Olovssjöns vackra strand, vi träffades och lekte vid/på elljusspåret och vi hade en tredagars aktivitet med fiske i Nittkvarn.
Framöver ar det närmast dags för årets PRO friskvårdsdag ( har varit när detta publiceras) den 22/9 också den vid Olovssjön med promenad från ”Lådan”, sedan fortsätter vi naturligtvis med boulen vi hoppas komma igång med tisdagspromenaderna igen, då passar vi även på att snygga upp efter de olika vandringsstråken så vi hoppas papperskorgarna runtom i byn töms ofta för troligtvis blir de fulla snabbt när vi börjar, ta gärna med skräppåse och handskar. Gåfotbollen fortsätter på onsdagarna kl 15,30 på Olovsvallens konstgräsplan, när det blir sämre väder pga. halkrisk flyttar vi troligen in. Stjärnfors GK har bjudit in till en ”provapådag” och det verkade som intresset var stort så där återkommer vi med datum men jag tror det är den 5/10.

Under hela eftermiddagen stod Christer Bergsten för underhållningen med sång, musik och mustiga delvis fräcka berättelser och historier vilket renderade i långa applåder och även några rodnader kunde ses men dessa missade tyvärr kameran. Efter genomgången dagordning lite mer underhållning och kaffedrickande, nästan som skivor till kaffet, och lottdragningar med 12 glada vinnare, 

avslutades mötet och artisten tackades med applåd och blomkvast, Andres slog klubban i bordet och alla gick till sitt. Själv vill jag tacka artisten och alla som jobbade för att göra mötet trevligt och ser fram mot nästa den 19 oktober kl 14.

Ord och bild
Benny Collin

 

 
Kommentarerna är avstängda