News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO under vecka 44

PRO under vecka 44

2020-11-03

Hej alla Kopparbergarns läsare, här kommer en liten rapport från en intensiv PRO vecka. Jag har tänkt tanken att skriva någon form av dagbok här på Kopparbergarn men inte riktigt kommit igång med tänkandet och under tiden låter jag er få ta del av det som hållit mig sysselsatt denna veckan, så får vi se om det blir en uppföljning eller utvidgning.

Som sagt en intensiv vecka med PRO. Som ni kan se är en del av bilderna tagna någon annan dag än just under vecka 44, men de kan ändå illustrera de aktiviteter som förekom då.

Måndag är som vanligt boule på banan i Bångbro och som vanligt kom ett 30-40 tal deltagare och måndag betyder kaffe efter att två set? Avklarats och eftersom alla set inte slutar samtidigt uppstår inte den trängsel som man kan misstänka om 30-40 personer tränger ihop sig och fikar samtidigt utan det går lugnt och städat till.

Tisdag ingen aktivitet med PRO men den dagen gick ändå.

Onsdag Gåfotboll på Olovfsvallen och dagen hade sett ut att ordna naturlig dusch men ca en tim innan ”avspark” lättade det och nästan så solen glimmade till. Eftersom det finns ökad risk för att konstgräset ska bli halt i höstrusket bestämdes att detta skulle bli sista gången för den här säs0ngen.
Men onsdagsträffarna fortsätter med promenader där vi utgår från Olofsvallen och går en runda som vi själva bestämmer men ett par förslag kommer att finnas så alla kan gå den sträcka de tycker sig behärska så får vi se om de här träffarna också avslutas med en liten fika och lite mingel. Måste förresten tacka för det gofika som bjöds på vid denna onsdagsträff så Tack Lasse och Rita Gerebrant men även flera som hjälpt till med iordningställandet.

Denna bild är från ett tidigare tillfälle men samma plats och aktivitet.

Torsdagen ingen PRO aktivitet för min/våran del men en långpromenad på för oss okända stigar slutade som vanligt hemma i soffan med en kopp kaffe och sedermera lunch. Och när man är ute och går kan man få de mest underliga svampformationer på träden och den här passar väl i ”Halloween” tider.

Fredag är ju normalt bouledag med korv och fika till det fashionabla priset 20 kr men denna dagen blev det samling vid Tingshuset för samlad färd norrut och inte vet jag hur det trollas med dessa 20 kr som kommer in från deltagarna på fredagarna men denna fredag hade korven bytts ut mot potatisgratäng med fläskytterfilé på restaurangen? vid Gokartbanan i Grängesberg. För egen del har jag aldrig, trots över 50 år på trakten varav 10-12 år i Silverhöjden, satt min fot på detta område som när jag kom hit var dynamitfabrik. Fantastiskt god mat och en liten film finns på FB närmare bestämt på ”Malmtorget”.
Här tackade vi alla via ordförande Anders Zetterlund ”trollkvinnan” som såg till att pengarna räckte till.

Lördag var dag dags att gå upp i ottan eftersom vi hade lovat att ta första passet tillsammans med Bengan och Brigitte när PRO skulle bjuda upp till, inte dans men, lottförsäljning på torget med tillhörande kaffe och korv bjudning, alltså alla som vågade sig ut i höstrusket bjöds på lätt fika och Bullens kokta korv med eller utan bröd precis efter önskemål. Även här finns filmsnuttar på ”Malmtorget”.

Söndag ingen PRO aktivitet för mig/oss men vi trotsade höstrusket med en promenad över byn och hem genom ”dalen” längs ån och här har jag lagt ut ett par korta filmer på FB men dessa ligger på min sida så sök på Benny Collin så borde ni hitta dem.

Text och foto: Benny Collin

Kommentarerna är avstängda