News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO Ställldalen avslutar 2019

PRO Ställdalen avslutar 2019

2019-12-12
PRO Ställdalen har haft sista mötet för 2019. Det blev en högtid med mycket ljus.

20-talet medlemmar mötte upp på Bruksgården.

Ordförande Willy Andersson hälsade välkommen. Vid sin sida hade han Carola Jansson som skötte pennan.
Dagordningen lästes upp och godkändes. Information från PRO centralt delgavs åhörarna.

Christer Lindström rapporterade från resekommitte´ns arbete. Det har varit stort intresse för resorna. Resorna till Borlänge onsdag och torsdag den här veckan är i det närmaste fullsatta. Efter nyår är en resa till Björborevyn inplanerad.
På övriga frågor kom ett förslag att upprätta en telefonkedja för att varna för oseriösa försäljare. Willy tog också upp en diskussion om att försöka få ihop en ny styrelse till föreningen för 2020. De närvarande röstade för att Ställdalen skulle fortsätta ha en egen PRO förening. Ett nytt program för 2020 skall tas fram.
När mötet var avslutat kom dagens höjdpunkt.

Från förskola Åstugan kom det luciauppvaktning och underhöll med fin sång. Med ljus i händer och hår tog dom oss pensionärer med storm.

Det fanns både tomtar och pepparkaksgubbar med i följet. De sjöng luciasånger och välkända barnvisor. En riktig högtidsstund för oss som lyssnade.

Det blir lite pyssel att få på sig kläder när man skall gå ut i vintern efter uppträdandet men bra ”karl” reder sig själv.

Men än var inte njutningen över. Kaffe med skinksmörgås och sockerkaka serverades. Hembakat förstås. Trevligt samtal och glada skratt fyllde Bruksgården. Kopparbergarns skribent fick lära känna nya grannar. Det är så trevligt att villorna i Ställdalen får nya åretruntboende. I vintermörkret är det ändå mer påtagligt när man ser ljus i fönstren.

Möte avslutades med att fördela vinsterna från ett digert lotteribord. Nämnas kan att äggen blev skribentens.
Så avslutades 2019 års program som varit väldigt trevligt. Vi, något äldre, ser fram emot 2020 med nya trevliga sammankomster.
Ordförande Willy önskade alla God Jul och Gott Nytt År.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda