News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO Ställdalen startade årets möten med musik

PRO Ställdalen startade årets möten med musik.

2019-02-13
PRO Ställdalen har startat 2019 års verksamhet.

Ordförande Willy Andersson hälsade ett tjugotal 20 personer välkomna och förklarade möte öppnat.
När medlemmarna godkänt dagordning startade det traditionella mötet med skrivelser och rapporter.

Christer Lindström rapporterade från föreningsmötet som SAIK kallat till. Se artikel i Kopparbergarn den 19 januari. PRO:s medlemmar tyckte att intentionen för att föreningarna i Ställdalen skulle samarbeta är ett bra förslag och var positiva till en fortsättning av samtalen.
Christer rapporterade om resor som varit och resor som kommer. 5 dagars resan till Gotland är fullbokad likaså resan till Lindesberg och Capricen.

När dagordningen var avklarad fick vi bekanta oss med Christer Bergsten. Han började spela i Tottes Orkester från Hällefors 1964. Många Ljusnarsbergare har säkert dansat till deras musik. De spelade också underhållningsmusik. När Christer blev pensionär började han spela på egen hand och kallar sitt företag CB Musik. Han turnera runt i Bergslagen och Mälardalen. Det är pensionärsföreningar, äldreboende och privata fester som är den huvudsakliga publiken. Det är bra publik för de flesta spelningarna sker på dagtid. När han spelade i Tottes blev det sena nätter. Christer har ca 200 låtar på sin repertoar så han kan välja den musik som passar publiken.

Det blev en stund med mycket omväxlande genre av musik. Emellan låtarna berättades lagom ekivoka historier.

Christer startade med Sven Erik Magnussons låt ”Så många mil så många år”. Konserten blev fortsättningsvis en fin mix av schlager och visor på både svenska och engelska.
Dan Anderssons dikt Gunnar Wägman tonsatt av Gunde Johansson hör till de vackra finnmarksvisorna. Christer berättade att han haft Gunde Johansson som lärare. Det blev mycket musik på lektionerna.
Cornelius visa ”Cecilia Lind fick publiken sjunga med. Det blev deras uppgift att sjunga Cecilia Lind när det passade i visan. Gunnar Viklunds ”Han måste gå” är en sång som vi minns.
En paus för kaffedrickning med goda smörgåsar och småprat hör till PRO mötena.

Efter kaffet fick vi lyssna till ytterligare några låtar. Christer började med ”Han är min sång och glädje” som fick många i publiken att sjunga med. Elvis och Tova Carson fick låtar tolkade. Charlie Chaplins ”Smile” var mycket njutbar.
Musikstunden avslutades med ”34:an” som vi minns att Per Myrberg sjöng med stor framgång. Christers version var inte sämre. Han fick varma applåder av en nöjd publik.

PRO möte avslutades som vanligt med lottdragning. Många fina vinster spreds bland medlemmarna.
Vi lämnade möte mätta och med många kända sånger i huvudet. Ett mycket bra möte.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda