News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO Ställdalen på julutflykt

PRO Ställdalen på julutflykt

15-12-12

CIMG2653

På självaste Nobeldagen samlades ett fyrtiotal medlemmar från PRO Ställdalen för att att i samlad kortege vända kosan norrut. Eftersom samarbetet med övriga föreningar fallit så väl ut, föll det sig naturligt att samarbeta även med julmaten, vilket resulterade i att så många anmälningar kom in att det måste delas upp i två grupper.

CIMG2662

Platsen som utsetts var det stora äventyrscentret i Grängesberg. Där kan man roa sig med en massa olika aktiviteter som att köra go-cart, skjuta med paint bal, bada bubbelpool, köra folkrace och en massa annat. Man kan tom välja musik på juke-box.

Vi valde att intaga julmaten i den amerikainspirerade atmosfären med en massa prylar från femtiotalet hemtagna av ställets ägare, Kerstin Larsson, själv duktig folkraceförare.

CIMG2642

Duktig är också en mycket viktig person i sammanhanget allmänt bara kallad kocken, som började tidigt på morgonen för att färdigställa allt tills gästerna kommer. På utsatt tid vällde vännerna från Ställdalen in för att ta plats vid de dukade långborden.

CIMG2647

Nu kunde man märka att en del av de manliga gästerna satte sig så att dom kunde titta på den stora statyn av Marilyn Monroe, som tronade vid väggen bredvid en Coca Cola-automat, där man kunde slänga i en dollar och få en dricka.

CIMG2663

Värden, som denna dag kom från grannföreningen, välkomnade alla till en förhoppningsvis trevlig eftermiddag.

CIMG2649

Efter lite genomgång av vad som skulle hända, kom köksflickorna och erbjöd glögg och pepparkakor, allt till musik av
Gullarbergs.

CIMG2655

En kvart senare knäppte värden med fingrarna och snabbt kom köksflickorna med färdiga jultallrikar till alla. Ett sorl av beundran över den myckna och goda maten kunde höras. Efter en stund plockades första omgången ut och kön till den varma maten ordnades för att undvika att alla skulle resa sig samtidigt. Allt gick till musik och mycket smidigt.

CIMG2660

Ett par timmar försvann i rasande fart och så småningom hade alla kommit igenom både efterrätt och kaffe. Lite
eftersnack och önskan om God Jul så var det dags att så småningom dra mot Ställdalen igen. Det hördes i alla fall inga negativa omdömen, så därför tolkar jag det, som att alla haft trevligt.

Uppfattat av Leif Larsson
Foto Leif Larsson

Kommentarerna är avstängda