News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO på nostalgiunderhållning

PRO på nostalgiunderhållning

18-11-18

Tänk att få drömma sig tillbaks till ungdomen igen. Det var vad som hände härom kvällen. I stället för att sitta hemma och titta på Idoltävling på TV kunde vi återuppliva vår ungdoms idoler.

Under nästan tre timmar i Cassels sköna fåtöljer, kunde vi avnjuta en show som inte gick av för hackor. Eller vad sägs om en glittrande Elvis, en halvblind Roy, eller en mer eller mindre galen Jerry. Tillsammans kallas de för The Legends. Det var bara att kapitulera och nynna med i gamla örhängen.

Tillsammans med en liten undanskymd orkester och två tjusiga hjälpsångerskor, levererades den ena hitsen efter den andra. Hur många gånger hade man inte sjungit dessa örhängen för sextio år sedan? Och alla minnen omkring dem gjorde, att man blev en aning sentimental. Oj, oj vilka äventyr det utspelats med hjälp av den lilla grammofonen som man monterat i bilen.

Låt efter låt avverkades och ett fullsatt Cassel visslade och applåderade. Alla fick en dos av sin favorit. Jag gillade alla tre, men jag kan inte undgå att ge ett extra plus för Jerry Lee’s energi.

En timme gick fort och det var dags att ta sig en trappa upp, för att dricka en kopp kaffe och inta en macka, som dukats fram enkom för oss, eller som lustigkurren sa: ”Annars hade vi dukat under.” Det gäller att ha tumme med arrangörerna.

      

Precis som på de stora tiljorna ringde en klocka och förkunnade, att andra akten var i antågande. Extra roligt var att Elvis personligen hade delat ut halsdukar och en kram till två av Ljusnarsbergsgänget. Att det verkligen blev uppskattat syntes i deras ögon som lyste lika blankt som spotlighten i taket. Grattis!

En timme till som gick alldeles för fort. Naturligtvis stående ovationer och extranummer innan portarna öppnades och alla kunde ta sig ut till den väntande bussen, så att Larsåke kunde ratta mot söder och hemmaplan.

Naturligtvis hanns dragning av lotter med, några vann andra inte.

Kvällen var till ända och det verkade som alla var supernöjda. Det hanns med lite information om kommande resor som t.ex. Örebro julbord och shopping. Den 6 december finns några platser kvar . Julbord, Lerin och shopping Karlstad den 7 december, för närvarande fullsatt.

Men före allt detta blir det en liten upptakt med info angående en cirkel om en Gotlandsresa i sommar. Plats: Treskillingen den 4 december kl 17.00 Alla intresserade är välkomna!

Jerry Lee Lewis fan, text och foto: Leif i Nittkvarn

Kommentarerna är avstängda