News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO på jakt efter segrar i Sannahed

PRO på jakt efter segrar i Sannahed

2019-05-25


Med regn och åska i färskt minne samlades på torsdagens morgon nästan femtio taggade deltagare till en träff som gick under namnet Må bradag, en årligt återkommande dag som i första hand skall vara lite social samvaro med andra pensionärer från hela distriktet. Att det sedan ingår en liten skojtävling gör att hornen växer i pannan. Dessutom hade Kopparberg en framskjuten placering från i fjol att försvara, något som märktes under färden mot Kumla. Ju närmare Örebro vi kom ju mer kom solen för att sedan lysa hela dagen. Tur med vädret har vi alltid haft. Snart sågs kanonerna på Sannaheds gamla exercisplats strax före vägen in till speedwaybanan där vi skulle hålla till.


Innan vi stormade ut bytte vi till alla de olika reklamtröjor och mössor som Bengan och Kjell tiggt ihop för att visa varifrån vi kom. Många funktionärer var förundrade över att vi kom så många med en stor buss. Det var vi ensamma om. Elva lag intog gräsplanen och började med de fem olika stationerna och överallt ramlade poäng in. Även en lång tipspromenad kunde genomföras och den visade sig lyckosam för en av våra deltagare. När alla lappar lämnats in kunde vi avnjuta en kaffemugg och macka i väntan på resultaten.
Vi kunde också kolla på de skinande speedwaymaskinerna med förare och snacka lite motor till slut började prisutdelningarna och vi kunde jubla när namnet Aina Pakhola lästes upp i toppskiktet och fick hämta ett fint pris för tipspromenaden. Lite oväntat ropades även Kopparberg lag 1 upp för att ta emot var sin kasse. Det var strongt att ha ett sjuttiotal lag bakom och bara en handfull framför sig.


De lycksamma var Bengan Christer, Ingalill och Nille. Kanske var dom också hungriga liksom vi eftersom vi inte fick höra nåt skryt på hemvägen. Ett välkänt ställe som vi flera gånger uppsökt var Mogetorp som gjort i ordning allehanda mat som slukades med god aptit. Man brukar ju säga att på en mätt mage sitter ett glatt huvud och stämningen resten av färden var uppsluppen och rätt som det var tömdes bussen och vi hade fördrivit ytterligare en dag och dessutom hade vi ju följt uppmaningen att ha en Må bradag.


Eftersom vi besökte speedwayens Mecka lyckades Christer prata till sig en stor favör från Indianerna som de heter. Det kommer att bli ett besök på Indianernas hemmamatch mot Masarna där vi blir omhändertagna och förplägade. Det är en kvällsmatch. Afficher kommer att sättas upp så småningom.

Text: Leif i Nittkvarn
Foto: Bengan

Kommentarerna är avstängda