News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO-möte i Hörken blev en riktig soppa

PRO-möte i Hörken blev en riktig soppa

2019-10-17


I väntan på mötets höjdpunkt

Som vanligt under älgjaktsveckan hålls ett medlemsmöte i det gamla ombyggda garaget där i svunna tider en ambulans och brandbil huserat, men som nu samlar allt folk i Hörken till sammankomster av alla slag. Ända tills för några år sedan arbetade flitiga händer från både damer och herrar med att tillverka olika saker som sedan kunde säljas på den så kallade syföreningsauktionen. Men ljudet av hammare och stickor har tystnat när söndervärkta händer med ålderns rätt knappt kan hålla en kaffekopp längre. I samma takt har antalet medlemmar undan för undan ramlat ur rullorna . Därför kändes det rätt bra att ett tjugofemtal medlemmar kom trots att några föredrog skogen i dag.

Efter sedvanlig procedur rullade mötet på och ordföranden kom med ett glatt besked till alla som hjälpt till på marken. Lite gott väntar. Det berättades om en hel drös med resor som kommer. Men alla satt och väntade på det som ändå var dagens höjdpunkt.


”Ärtorna” vid spisen, Lill-Britt Lindahl, Gun Persson och Siv Kron. Blötläggning av de riktiga ärtorna blev 18 timmar och cirka två timmars kokning.

Överskriften kanske tydde på nåt annat men det var absolut inget fel på den soppa som serverades. Tvärtom det var en gammal hederligt hemgjord ärtsoppa med fläsk.


Nu sörplar sekreteraren Leif Broman och ordförande Leif Larsson.


Här slevas det upp en portion.

Har inte ätit sån god soppa sen lumpen. Och tacka för det – efter att ärtorna hade tillbringat nästan ett dygn i vatten och några timmar i en jättegryta, kunde vi fylla skålarna och bara njuta. Ett gott betyg var väl att den stora kastrullen var tom när vi var klara. Det var fullt sjå att klämma ned en godbit till kaffet.


Spelemannen Leif Broman hanterade sitt durspel med bravur som avslutning.

Men med god hjälp av Bromans toner från sitt durspel smälte vi den utsökta förtäringen. Om man hade haft någon tur kunde det hända att en lott med rätt nummer plötsligt gett en vinst att bära med sig hem. För hem var det så småningom dags att bege sig. Eftermiddagen var slut för den här gången,men det kommer ju fler.

Text Leif i Nittkvarn foto Bosse Kempegård

Kommentarerna är avstängda