News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO månadsmöte med information om akuten i Lindesberg

PRO månadsmöte med information om akuten i Lindesberg

2023-12-01

Hej igen alla kopparbergarns läsare och följare, ”long time no see” men skrivarlusten har inte velat infinna sig, men nu hoppas jag på bättring. PRO Kopparbergs novembermöte hölls den 21 dennes, som vanligt kommer jag använda Anders Zetterlunds facebookinlägg som grundstomme. 

Förberedelserna var de vanliga att iordningställa salen med bord och stolar samt att duka fram. 

Tillströmningen var som vanligt god.

Köket fick jobba för högtryck med kaffekokning och att göra mackorna som skulle serveras till kaffet. 

Nästan ”fullknökat” både framifrån och bakifrån. Dagens medlemsmöte samlade 105 deltagare, med medlemmar från PRO Hörken.

Mötet öppnades av ordförande som hälsade alla välkomna såväl medlemmar som gäster, PRO Hörken och den panel från regionen och kommunen, som skulle informera och försöka svara på frågor. 

Mötets huvudpunkt var att få information om hur indragningarna på akuten på Lindesbergs lasarett kommer att påverka oss i norra länsdelen. För att få svar på det gästades vi av Behcet Barsom ordf. och Jenny Steen v.ordf. från Hälso- och Sjukvårdsenheten Region Örebro län. 

Från vår kommun medverkade Ewa-Leena Johansson, Natalie Ström och Veronica Andersson. 

Ewa-Leena var mentor under presentationen och frågestunden. Vi fick reda på hur nerdragningarna på nattkirurgen kommer att medföra att vi får åka till USÖ eller Karlskoga. Behcet förklarade att det ännu bara är ett förslag. Flera frågeställare fick svar på sina frågor. Vi överlämnade en lista på 250 namn från PRO Kopparberg mot nerdragningarna på akuten i Lindesberg.

Resekommittén kollade om det fanns intresse att åka på Hjalmar i Brevens Bruk i Mars, och Kaprisen i Lindesberg senare i vår. Till kaffet diskuterades bl.a. de frågor som hade kommit upp och svaren. Efter kaffe och smörgås avslutades mötet med dragning på PRO i Rörelse och dragning på lotterier. 

PRO Kopparberg kommer att delta på julskyltningen den 3 december och som vanligt sälja lotter och, förmodar jag, bjuda på kaffe/glögg och pepparkaka. Paketlotteri som vanligt och paketen har som synes redan börjat trilla in. Vill ni skänka paket så ta kontakt med någon i styrelsen eller kom med dem på söndagen. Om ni lämnar på söndagen bör de vara inslagna.

Text: Benny Collin och Anders Zetterlund

Foto: Benny Collin

Kommentarerna är avstängda