News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO Kopparbergs årsmöte 2023

PRO Kopparbergs årsmöte 2023

2023-03-23

Hallå igen alla Kopparbergarn´s läsare här kommer en liten info om vad vi hade för oss den 21 mars 2023. Bengtesdagen då bönderna kunde sia om hur vädret skulle bli ett antal veckor (tror det var 7) framåt. PRO Kopparberg fick veta hur styrelsen kommer att se ut men också hur den nuvarande hade skött sig eftersom föreningen denna eftermiddag höll årsmöte. Jag använder mig som vanligt av Anders Z text på Facebook för fakta.

Som vanligt möttes vi i entrén av Bengan, Sune och Inga-Lill som såg till att vi blev försedda med lotter som hade en strykande åtgång som vanligt, Sune som vanligtvis ser till att fikat blir betalt var lite mindre sysselsatt denna tisdag då fikat, som bestod av goda köttbullesmörgåsar, kaffe och kaka, var gratis.

Mötet öppnades av Ordförande Anders Zetterlund

”Vårt Årsmöte var välbesökt 97 medlemmar kom. Ordförande för mötet var Natalie Peart. Valen till poster i styrelsen utföll enligt valberedningens förslag. Wilfriede ”Frida” Sandberg avtackades efter 12 år i styrelsen med Presentkort PROs förtjänst nål och blommor.

Natalie svarade på frågor om vad som är på gång i byn. Att få till fler parkeringar vid Treskillingen verkar svårt.

Resekommittén informerade om kommande resor, närmast Ålandsresa på torsdag-fredag, Sven-Ingvars 5 augusti i Hällefors och eventuellt teater i Stockholm till hösten.

Vi får be om ursäkt att inte högtalaren fungerade i lokalen.

Kaffe och smörgåsar smakade bra.

Dragning på lotterna avslutade mötet. ”Tack för förtroendet att leda PRO Kopparberg i två år till”.

-Anders

På mötet redovisades naturligtvis föreningens arbete via årsberättelsen och ekonomi, många medlemmar och god ekonomi gjorde att den avgående styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna året.

Natalie ersatte i år vårt kommunalråd som denna gång var upptagen med annat och det gjorde hon med bravur men hon har vanan inne eftersom hon är vice ordf. i kommunfullmäktige.

Hon ansattes med en hel del frågor bl.a. Krokfors som egentligen inte ser något snabbt beslut så den frågan kommer nog upp även nästa år.

En annan fråga som kom upp var hur Mälarenergi kunde få lov att sätta grävskoporna i jorden när marken tydligen är så förgiftad att det närmast är förbjudet att plantera blommor där. Hon tar med sig frågan till tekniska nämnden så kanske får vi svar vid något senare tillfälle.

Fråga om Gillersklack kom också upp men där hade Natalie ingen info, mer än vad hon kunnat läsa i media då det inte berör kommunen på sådant sätt. Medlemmar som bor på Klacken informerade dock något om vad som händer där uppe och att den senast presenterade ägaren tydligen fått stopp på stölder och förstörelse just nu men där har ju den ursprungliga ägaren protesterat och menar att någon försäljning inte ägt rum och att han fortfarande är rättmätig ägare. Detta ligger visst i tingsrätten nu så det kommer väl någon form av beslut vad det lider, ni håller själva koll i media när och om ni är intresserade.

Natalie tackades för jobbet med att leda mötet och för att hon ville komma och försöka svara på våra frågor med en blomsterkvast.

Detta var i stora drag vad som hände och med tanke på uppslutningen och att bara 1/5-del eller cirka 20% av våra drygt 500 medlemmar dök upp kanske vi får börja se oss om efter en större möteslokal. Smörgåsar och kaffe slank ner i väldig fart och efter lite mingel och surr avlägsnade sig alla åt sitt håll.

”Tack för ordet”

 

Text: Benny Collin & Anders Zetterlund

Bilder: Benny Collin

Kommentarerna är avstängda