News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO Kopparberg tar sommarlov

PRO Kopparberg tar sommarlov

2022-06-03
Hej alla Kopparbergarns läsare. Här kommer en liten redogörelse från PRO Kopparbergs sista medlemsmöte före sommaren.
Tisdagen den 31/5 vårens sista dag var det kallat till medlemsmöte i församlingshemmet. Kl 14.00 hade ca 75 medlemmar samlats för att ta del av det som hänt sedan senast och bli upplysta och roade på samma eftermiddag.
Folket strömmade in och som vanligt möttes vi i entrén av Bengan, Sune och Ingalill som såg till att alla blev av med sin lilla kaffeslant.

Vice ordförande Olle Karlsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna och särskilt då nya medlemmar och dagens gäster som var Jan Hedberg, Bo Fredriksson och underhållare Ingemar Ihlas.
Därefter följde info om vad som försiggåtts sedan sist och jag återkommer senare med en del som inte togs upp idag, men nu använde jag Anders Z FB-inlägg för att återge mötet och infogar en del bilder i inlägget.

”Vårens sista Medlemsmöte blev ett möte i högt tempo. Som samlade 75 medlemmar.

Jan Hedberg inledde med att presentera ett urval av Sina resor. En utblick från många värds delar till att Vi slutligen hamnade i Dalarna och Nitälvsdalen, mycket intressant som Vi eventuellt kan utveckla till ett samarbete.

Bo Fredriksson från PRO distriktet informerade om hur Våra Pensioner är uppbyggda och hur det fungerar. Sedan var alla kaffesugna och det dukades fram.


Dagens underhållare Ingemar Ihils från Gagnef fick framföra ett uppskattat program med många instrument, sång och lite mustiga historier.

Ingemar får Vi nog hälsa välkommen fler gånger. Min vapendragare Olle K ledde mötet galant. Jag har en känsla att Bo Fredriksson var imponerad över hur Vi arbetar här uppe i skogen. Även om det var sista mötet för i vår, så fortsätter Våra övriga aktiviteter.

Anders.”

Återkommer till vad som hänt sedan förra medlemsmötet.
Boulen har startat och uppslutningen har varit god, detsamma kan sägas om gåbingon, där vi tar en promenad i byn, ca 1,5 km, och spelar samtidigt bingo där vinsterna är lotter med milionchans från PRO, fyra chanser/bingobricka

Dessutom har PRO Kopparberg städat slänten bakom återvinningen ner mot Rydbergsdal. Ett 10-15 tal tappra samlades torsdagen den 19 maj och samlade då ihop 10 talet välfyllda sopsäckar med allt ifrån bromstrummor till allehanda plast och annat skräp som vi förpassade till sin rätta plats nämligen Skärets återvinningsstation.
Till denna uppsnyggning av samhället sponsrades föreningen av kommunen med handskar och sopsäckar, fikat fixade var och en själva.

Nästa trevliga samvaro blir torsdag 2 juni då vi tar bussen från Kopparbergs Station till Rommetravet för en heldag med doft av häst och förhoppningsvis mycket pengar då vi har för avsikt att lämna in ett travtips som ska göra oss självförsörjande den tid vi har kvar 🙂 😉 🙂
Text Benny Collin och Anders Zetterlund
Bilder Benny C

Kommentarerna är avstängda