News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO Kopparberg 80

PRO Kopparberg jubilerar i Löa


När Mårten Finne år 1624 grundade Kopparberg trodde han förmodligen inte att han skulle få sällskap med att fira 400 år tillsammans med en annan jubilar som nu år 2024 firade sitt 80års jubileum, nämligen Kopparbergs PRO. Det var lite långsökt, men så är det.

Det var under krigsåret 1944 som ett antal mogna män och kvinnor beslöt att bilda en förening för personer som kommit upp i åldern och och som i dag kallas pensionärer. Det finns väl ett antal personer som än i dag minns tillkomsten av föreningen men som inte kunde bli medlemmar förrän längre fram i livet. Det var ju en speciell förening där man måste ha det mesta av livet bakom sig. Därför kan man säga att medelåldern är ganska hög. Men det hindrar inte att stämningen var hög i den byalokal som hyrts i Löa.

Det var cirka 160 PROare samt serveringspersonal från Bångbro Herrgård, under ledning av Tomas dukade upp en tallrik med diverse smårätter samt kaffe och tårta till efterrätt. Det kunde ingen klaga på


Under tiden spelade musikern Leif Ericsson en massa godbitar från äldre tider.
En liten stund med gratulationer från Hörken PRO och från Örebro distrikt där det med all rätt framhölls den otroligt stora nytta Kopparberg PRO gjorde som engagerar sig i allt som rör sig. Ingenting är omöjligt,allt går att fixa. Även vårt kommunalråd Ewa-Leena prisade föreningens insatser från många av de ca 525 som nu är medlemmar.


Vid inträdet såldes som vanligt lotter och som gladde en hel del vid dragningen
Men som alltid tar allt som är roligt slut, så även detta äventyr. Så snart blev det en lång karavan mot Kopparberg. Jubileet var över för denna gång

Deltagit med text o foto Leif i Nittkvarn

Kommentarerna är avstängda