News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO dubblerar julbord i Örebro och Karlstad

PRO dubblerar julbord i Örebro och Karlstad

2018-12-09

Eftersom orden shopping och julbord orsakade fullkomlig hysteri med massor av intresserade vid pensionärsmöten, ordnade resekommittén en julresa till Karlstad som direkt blev fullbokad. Det var bara att boka bussen till dagen därpå med en julresa till Örebro. Två fullbokade bussar tyder väl på ett oerhört stort intresse.

Det var till och med några som bokade båda resorna för att kolla vilken som hade bästa julbordet. Till den skaran hörde jag. Ett sånt tillfälle är inte säkert att det kommer igen så det var bäst att passa på.

Av olika tekniska anledningar blev det resan till Örebro som fick inleda hela julshoppingen och gick av stapeln på torsdagen. Ett par timmar efter som vanligt fylld buss kunde vi svänga in till Mariebergs köpcentrum och börja komersen fram tills vi skulle samlas för att i gemensam trupp ta bussen ut till IKEA och det väntande julbordet.

Det hela gick mycket smidigt ,det var bara att ösa på av läckerheterna, sätta sig och njuta av ett julbord som var alldeles tillräckligt stort.

Dom som hade ork kvar gjorde nån vända runt i varuhuset och vid samlingen före hemfärd kunde åtskilliga kassar lastas in i bagaget. Hemresan gick planenligt och Christer kunde få lite välbehövlig vila för att orka med nästa dags utflykt. Men naturligtvis kom bussen som vanligt i exakt tid och samma procedur som dagen före med att fylla bussen.

Det enda som skilde var att snön kommit på natten nya pensionärer och en ny väg nämligen mot Karlstad. Men innan vi kom till ändstationen passerade vi Sandgrund där konstnären Lehrin håller till med sina utställningar. En grupp steg av där för att titta på tavlorna medan vi andra for vidare till Bergvik köpcentrum där vi kunde göra andra tavlor. Ett jättelikt centrum som man kunde tillbringa dagar i utan att se allt. Kanske tycker man det eftersom man inte är van vid så stora affärer. Man kan lätt göra över med en månadslön utan att anstränga sig. Det var enormt stort.

Julbordet närmade sig och Christer och Bengan hade förberett även idag så det var bara att hämta galleristerna och och smita in genom en nödutgång och pang på rödbetan så stod vi framme vid ett exakt lika julbord som i Örebro! För att få lite variation började jag med efterrätten och jobbade mig bakåt tills jag kom till början med sill.Besöket vid Sandgrund blev utan Lehrin som var upptagen på annat håll men Marianne berättade stolt att hon kom i slang med Junior som var en mycket artig kavaljer som hjälpte henne att ta sig fram. Samma sak som kvällen före massor med kassar men Una var värst hon hade lånat en stor kärra från lagret och staplade in jättestora paket som skall sättas ihop så småningom. Lycka till!

Hemresan skedde i mörker snö och slask. En hel del aktiviteter med Bosse som inspiratör ägde rum men även detta till trots kom vi hem. utom Christer som skulle leverera bussen till Skinnsberg innan han kunde ta kväll Att det var lotter och vinster båda dagarna behöver knappast nämnas.

Stort tack till Bengan och Christer!

Julbordstestare Text och foto Kimmo och Leif i Nittkvarn

Kommentarerna är avstängda