News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO Boule

Vårstök på Boulebanan

Hej alla Kopparbergar´ns läsare och följare här kommer en liten uppdatering om vad vi sysslat med den senaste tiden.
Under våren har det jobbats vid Boulebanan där området omkring fått en uppsnyggning genom att det röjts och glesats ur så nu är det luftigt och många stigar i området har rensats så man kan ta promenader i området. Detta för att det finns intentioner att göra den gamla teatergropen tillgänglig och kanske något återupprätta parken. Nåväl detta är sådant som ligger i önskeboken men vem vet kanske ändå, detta har jag redovisat om tidigare.


Men dessutom har ett stort jobb lagts ner på själva banan som fått ett nytt ytlager och därmed blivit något mer rullvänlig men till detta behöver det komma lite regn och som vanligt när man önskar något är det svårt att få sina önskningar uppfyllda.
När stenmjölet kärrats på ska det slätas ut och krattas


och eftersom solen sken hela dagen kom en och annan svettdroppe fram men det ska ju vara nyttigt har jag hört.
Dag 2 kördes hela banan med en padda som tryckte till materialet och mer utslätning och krattning vidtog
Som tur var så dök Maggan o Mona-Lisa upp med kaffe och smörgås


och resultatet blev bra


Nu fattas bara vatten på banorna och efter att det lagts på salt för att binda dammet kom ett litet vårregn men det behövs mer för att banorna ska bli riktigt riktigt bra.
Det spelas som vanligt Boule måndagar och fredagar men dessutom spelas det nu en liten serie där PRO Kopparberg möter lag från PRO Lindesberg och PRO Rockhammar, jag återkommer till detta senare med resultat och vad som händer framöver.

”Gåbingon” har startat på söndagsförmiddagarna men utgångspunkt vid Esters Kiosk, kl 10 börjar det och ALLA är välkomna att ta en promenad över ”byn” och få en nypa frisk luft och lite välbehövlig motion. Sträckan man går är ca 1500 m men det låter kortare med 1,5 km.
Välkomna att träffas, trivas må gott med PRO som även bjuder på en kopp kaffe och möjligen en liten kaka.

Text o Bild Benny Collin

Kommentarerna är avstängda