News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

PRO-are på trav

PRO-are på trav

2022-06-04

Hej alla Kopparbergarns läsare!
Torsdagen den 2 Juni i sommarens skiraste grönska var det sagt att PRO Kopparberg skulle ut på en liten tripp till grannlänet. Kl0ckan nio nämnda dag hade ett förhoppningsfullt gäng samlats vid järnvägsstationen för färd till Borlänge och Romme travbana. 

Några minuter i nio hade de som skulle med bussen härifrån kommit på plats och färden kan ta sin början.
Efter några stopp för att ta upp medlemmar som bor efter vägen, de sista i Grängesberg, bar det iväg och efter ca 1,5 timmes resa, med sedvanlig lottförsäljning, kunde vi gå ur bussen och sträcka på benen på destinationen.


Nejdå vi ska inte gå på puben än:) 🙂

Efter en stunds väntan, jag tror bussen tog en liten genväg, öppnade restaurangen och vi kunde ta plats

(Den enda lilla smolken i bägaren var nog att Rommetravet placerat oss längst ner och längst ut mot banan. Det innebar lite problem för dem av oss hade svårt att gå i trappor och tog hissen till tredje våningen för att sedan nödgas gå ner två våningar. Men det kan bara skyllas på restaurangen, som inte sett till att hissen kan stanna på varje etage i restaurangen.)

Nåväl, väl på plats kunde vi avnjuta, vad jag kunde förstå, en trerätters buffé-lunch med soppa, varmrätt och kaffe med kaka. Två rätter fanns till varmrätt: fisk och kött med olika tillagad potatis och till kaffet en god kardemummakaka med en klick grädde på toppen.
Dags för trav, och på bussen hade ett system gjorts som alla välvilligt deltog i, storvinst var att hoppas på då det blev ca 50 andelar men problemet löste sig redan i första loppet då en av dagens största favoriter inte uppfyllde förväntningarna och den dagen kunde varit slut men fler chanser skulle komma.

Lopp och spel gick utmärkt att följa från tv-skärmar vid varje bord.
Ett tips i bussen om en häst från kommunen, om jag uppfattade det rätt, skulle ha god chans, gjorde några lyckliga då den vann i andra loppet och sorgen över det förlorade systemet var borta då många spelade någon tia på den och mungiporna gled uppåt.
Dagen förflöt och vinster och förluster kunde räknas ihop vid 15 tiden och hemresan tog sin början.
Vid 17 tiden var vi åter välbehållna i Kopparberg och jag tror alla haft en trevlig dag i Dalom.
Jag tar mig friheten att tacka PROs resekommité för den här utflykten och samtidigt tacka för vårens utflykter och hoppas på nya till hösten. tackar också Mullhyttans Buss för en lugn och trivsam färd.
Lite hästbilder håll till godo.

PRO-are studerar målgång 😉

Text o bilder Benny Collin

Kommentarerna är avstängda