News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Prisutdelning

Prisutdelningen

14-08-17
På lördagseftermiddan hölls prisutdelningen efter VM-tävlingarna i det stora tältet och tur var väl det eftersom regnet plötsligt började falla ymnigt strax före ceremoniernas början och fortsatte så till programmets slut. I tältet var det dock torrt och trivsamt men den som eventuellt inte trivdes med torkan kunde väta strupen med en öl eller två.

IMG_6652

Programmet inleddes med kostymparaden där man bland andra kunde se Grängesbergskvartetten Wyatt Earp (Olle Leppenen) och Doc Holliday (Christer Danielsson) med sina respektive.

_DSC8652

Ljusnarsbergarnas Spelmän svarade för en stunds folkmusik innan prisutdelningen tog vid. Som vanligt är deras musik medryckande och man såg här och där att både in- och uthemska(!) besökare gillade rytmerna.

_DSC8649

Tomas Larsson var ”kom-fram-å-säj” medan

_DSC8671

Ewa-Leena servade regionstyrelsens ordförande Iren Lejengren vid medaljutdelningen.

Förutom de individuella tävlingarna avgjordes också olika lagtävlingar den här dagen. Ulla och Ken vann ju som vi redan berättat, lagtävlingen tillsammans, men där fanns också vinnare i tremannalag, femmannalag samt nationslag.

_DSC8677

Bland tremannalagen tog Finland både guld och brons med Österrike på silverplats.

_DSC8656

I tävlingen för femmannalag vann Sydafrika. När deras nationalsång spelades upp blev det något fel på ljudanläggningen, men det färgstarka vinnargänget fortsatte sjunga med glädje och inlevelse. Lyssna och titta här!

Finland knep silvret före Österrike.

00169941

Schweiz tog guld i nationstävlingen medan Österrike belade silverplatsen och bronset gick till Slovakien.

00169946

Efter prisutdelningen återstod tack- och avslutningstalen av bland andra Iren Lejengren och

_DSC8777

presidenten i World Gold Panning Associaton Arturo Ramella.

_DSC8782

Till sist halades flaggan som överlämnades till de spanska representanterna, eftersom Spanien är värld för nästa års världsmästerskap.

Text: Björn Öringbäck
Foto: Björn Öringbäck, Sture Ekmark och Wilhelm Wilksen.
Videoclip: Inger Aftonljus

Kommentarerna är avstängda