News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Pressrelease Jacob Jansson

Pressrelease  Jacob Jansson

17-08-08
Under den gångna veckan har Jacob Jansson med team varit i Litauen och kört Rally Samsonas.

bild1

Tävlingen bjöd på 13 mil SS på häftiga sträckor med många lyft och höga farter. Rallyt inleddes på fredagskvällen med fyra specialsträckor.
– Vi kände oss för lite i början för att komma in i hur bil och noter fungerade på denna typ av snabba och breda vägar. Men det tog inte lång tid att anpassa sig och det kändes ganska bra direkt, säger Jacob.

Efter första dagen låg Jacob och Stefan på en 9e plats totalt och tvåa i sin klass med endast en Fabia R5 framför som kördes av en av Litauens mest folkkära sportsman Benediktas Vanagas.

– På lördagsmorgonen öppnade vi bra och hittade en härlig känsla i körningen och fortsatte köra på den inslagna vägen och presterade bra tider resten av rallyt med bland annat en 3:e tid totalt, berättar Jacob.

bild2

Tävlingen avslutades med en stor show och prisutdelning utanför stadshuset inför storpublik. En rolig avslutning på ett bra rally. Jacob och Stefan körde i mål som 7:a totalt och 2:a i klassen endast 15 sekunder upp till Skodan, snabbaste GrN/R4 bil och ytterligare några sekunder upp till 5:e placerade Juha Salo, en välkänt snabb finländare.

bild3

– Vi är nöjda med tävlingen. Emellanåt har det gått riktigt bra och det känns som att vi har haft ett högt tempo och fått känna på riktigt snabba vägar, segraren på SS5 hade ett snitt på hela 140km/h . Det blev precis den genomkörare vi ville ha inför Kolsvarundan om två veckor och vi ser fram mot att åka SM-tävling igen, summerar Jacob.

Foto: Andriaus Lauciaus

Kommentarerna är avstängda