News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Pressrelease Jacob Jansson

Pressrelease Jacob Jansson

15-05-18
South Swedish Rally blev tyvärr ingen bra tävling för Jacob Jansson. Efter ett problemfyllt rally slutar Jacob tillsammans med Co-driver Andreas Johansson på en 6e plats i klassen och som 5a i SM resultatet då en norrman klämdes sig in framför.

Tävlingen började på fredagskvällen med tre sträckor. Det började bra på första sträckan med en 3e tid i klassen och det fanns utrymme för förbättringar. Men redan på sträcka två började problemen med en bil som uppträdde väldigt obehagligt och körningen blev därefter. Vi gjorde vissa ändningar mellan sträckorna men det blev ändå inte riktigt bra och vi fortsatte tappa tid. Under lördagsmorgonen första loop av sträckor visade det sig vara fel på fjäderbenen fram på bilen och på servicen efter sträcka fem kunde mekanikerna byta dessa. Men då hade vi kört fyra sträckor med stumma stötdämpare.

I detta läge återstod fem sträckor och än fanns en liten chans att kunna klättra några placeringar.
Vi provade att attackera för att om möjligt ta igen lite tid. Men det ville sig inte riktigt. Med stoppsladdar och bommade vägbyten blir det inga tider. Vid lunchuppehållet bestämde vi oss för att börja om från noll, gå tillbaka till grunderna i både körningen och bilens inställningar. Det var ett klokt drag och de avslutande tre sträckorna gick helt okej. Den rätta känslan i körningen kom och vi kunde säkra upp vår 6e plats.

Som väntat blev det en tuff tävling och tyvärr var det vi som fick erfara detta, men det kan ju inte gå bra jämt. Nu lägger vi denna tävling bakom oss och blickar framåt. Än återstår 3 deltävlingar och vi är i allra högsta grad med i kampen om SM medaljerna. Nästa deltävling i Rally SM avgörs i Askersund i augusti månad.

Kommentarerna är avstängda