News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Pressmeddelande från Stadra Teater

Pressmeddelande från Stadra Teater

2022-08-11

• Triumf att finnas till • Svenskarna på Titanic och • Sånger av Lars Forssell

Tre programkvällar som avslutar säsongen 2022 på Stadra Teater

 

Stadra Teaters stora publik och pressframgång Haren och vråken av Lars Forssell, närmar sig sitt slut. Under några sensommarkvällar avslutas traditionsenligt säsongen med olika programpunkter – allt för att ge Stadra Teaters publik ytterligare färg, lyster och innehåll.

Onsdagen 17 augusti

Triumf att finnas – en poesikonsert kring Edith Södergran

Skådespelaren Isabelle Moreau, som i Stadras uppsättning Haren och vråken spelar den streatsmarta tjuven Jacob Guntlack, framträder här med Edith Södergrans poesi. Tillsammans med musikerna Anita Blomfeldt på cello och Jennie Åbrink på harpa leds publiken in i den finlandssvenska poeten Edith Södergrans universum. Föreställningen ges på Lilla scenen nere vid Greckens strand, med dess romantiska utsikt över sjön som fond.

Torsdagen 18 augusti

Svenskarna på Titanic – en berättelse som drabbar med Claes-Göran Wetterholm

Ingen annan kan förmedla berättelser och dramatiska historier kring fartyg som Claes-Göran Wetterholm. Denna gång bygger hans framträdande på den nyutkomna boken Svenskarna på Titanic, Wetterholms berättelse kring de svenska passagerarna, deras drömmar, förhoppningar om ett bättre liv, om att lämna och om att påbörja något nytt. En känslomässig bergochdalbana väntar publiken likaså en berättelse från förr som är aktuell som den vore av idag.

Foto: Dragan Popović

Fredagen 19 augusti

Sånger av Lars Forssell – estradören Magnus Wetterholm ger liv till Forssells sångskatter

Efter tolkningar av Jacques Brel, Georges Brassens och André Heller i olika sångföreställningar har Magnus Wetterholm idag också Lars Forssells sånger på repertoaren. På sedvanligt starkt, kärleksfullt och personligt sätt låter Wetterholm sångerna blir berättelser som ger glädje till publiken, som väcker deras längtan och som blir en väv av poesi, sköna melodier och lockar till skratt. Forssells sånger är ständigt aktuella och bär på en smittande kraft men hörs alltför sällan idag. Kvällen kommer råda bot på det när klassiker som Säg vad ni vill, Jag står här på ett torg och Snurra min jord framförs. Magnus Wetterholm ackompanjeras av Matts Norman på piano.

Foto: Dragan Popović

Kommentarerna är avstängda