News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Polkagrisresa med PRO-folk

Polkagrisresa med PRO-folk

15-06-27
CIMG2376

På onsdag morgon startade en resa med Gränna som slutmål av ett gäng pensionärer.

Efter att vi inlett ett samarbete mellan Kopparberg Ställdalen Hörken och nu även med Grängesberg så kan vi göra sådana här resor en gång i månaden. Att det blivit populärt visar sig att även denna gång hade ett femtontal som var för sena att anmäla sig och därför inte kunde få följa med på grund av platsbrist.

CIMG2384

Det gäller att vara först till kvarn. Redan klockan halv sju hade Christer gjort bussen startklar.
Med mjuk och säker hand hämtades folk upp runt om i byarna. Kan just undras vad Christer och Sten Ove käkat till frukost efter att hört
deras lite mustiga historier. Men det skrattades friskt åt dem. Efter ett par timmar kändes det som det skulle smaka med lite kaffe.

CIMG2391

Vid Brändåsen gjordes stopp och alla bjöds på hemgjorda mackor. Det smakade verkligen gott med kaffe mackor och stekta ägg som Bengan portionerade ut. Tyvärr räckte inte äggen till alla. Regnet hängde i luften men eftersom vi lovat fint väder i annonsen så blev det också så.

CIMG2401

Väl framme i Motala togs vi emot av Annelie och Linnea nere i en liten mysig hamnkrog och såg till att vi fick mat. Maten var superb och jag fick min älsklingsrätt fläsk med löksås. Våra långväga gäster från Holland såg ut att trivas. Kanske blev frun uppvaktad av blommor. Tack Annelie och Linnea för den utmärkta servicen.  Jag blev som vanligt sist men man skall ju njuta av det goda och det gjorde jag.  Man brukar ju säga att på en mätt mage sitter ett glatt huvud.

041   040

När man är i Motala så måste man besöka Sopfia Isbergs Museum och se på hennes alster. Hon hade inte bara en vass tunga utan skärpta verktyg med vilka hon täljde alster vilka ingen sedan dess varit i närheten av Allt hon gjort var mycket imponerande. Så småningom passerades Braheruinen och Gränna låg för våra fötter. Efter hela den stenbelagda gatan låg butikerna nästan hand i hand med polkagriskokande småaffärer. En lite pittotresk stad.

En del av resenärerna följde med färjan ut till Visingsö för att åka remmalag Se bild i Kuismins reportage. Ett annat nöje var att se på när polkagrisarna blev till.

CIMG2418 CIMG2417 CIMG2422CIMG2414CIMG2415CIMG2423

Hela proceduren tog tjugo minuter från det att smeten kokats upp och kastats hit och dit tills det var paketerat.

När alla fått sitt och var återsamlade lotsade Christer oss på gamla riksvägen mot norr. En bensträckare på på samma Brändåsen med lite kaffe och överblivna mackor satt fint. Lotteri som vanligt med mycket fina vinster som Bengan kursade ned bravur.

Vi närmade oss hembygden där arrangören dagen till ära iförd äldre halmhatt med ros i tog adjö och påminde om resan till Gammelvala onsdag den 22 Juli. Kom ihåg att anmäla snabbt. Halva bussen är bokad fast vi inte annonserat ännu. Tack för att Ni så troget ställer upp.

Med hand på pennan Leif i Nittkvarn
Bilder Bengan och Leif

Kommentarerna är avstängda