News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Pressmeddelande Perssons Magasin. Maj 2020

Pressmeddelande Perssons Magasin. Maj 2020

2020-05-18
Nyheter på Perssons Magasin sommaren 2020! Ett helt nytt koncept med matkällare för lokalt mathantverk och ett bättre kafé.

Med start den 13 juni 2020 öppnar vi Signes Matkällare för lokalproducerat mathantverk. Här kommer det att finnas delikatesser från Bergslagsdelikatesser och Borrwalls Gastro, äppelmust från Lindesbergs musteri, syrade grönsaker från Bergslagens grönsaksförädling AB, Lycktäppans rapsolja, choklad från Bergslagspraliner, mjöl från Grythytte Qwarn, fårglass från Masmästargården grönsaker, honung, bröd, örtsalt, egenproducerad saft, sylt, marmelad, m.m. Vi välkomnar alla producenter av lokalt mathantverk till Signes Matkällare och givetvis alla kunder som vill gynna den lokalt producerade maten.

   Kaféet i ny regi.
Vi är också glada att kunna välkomna Norakocken Annika Hentilä som denna sommar kommer att driva Kaféet Vita Stugan. Annika har lång yrkeserfarenhet och brinner för hållbarhet och ett salutogent perspektiv, att bygga hälsa ur ett helhetsperspektiv.
”Nu får jag äntligen chansen att göra något eget”, säger Annika. ”Det är faktiskt en dröm jag haft sen jag var ung att få driva ett kafé, få göra egen mat, sallader och baka eget bröd. Att få göra det i den här fantastiska och vackra miljön som finns på Perssons Magasin är en extra bonus”.
”Jag kommer att ha öppet samma tider som Perssons Magasin, men det ska också vara möjligt att göra bokningar på kvällstid. 
Jag kommer även att servera hembakat gluten- och laktosfritt bröd”.

Ny butik för trädgårdsälskare.
Vi öppnar också en liten butik för trädgårdsentusiaster. Här kommer det att finnas konst och pynt för trädgården, lite växter och annat trevligt som hör till trädgård, både nytt och begagnat.

Konsthantverk och loppis.
Givetvis är butiken för konsthantverk kvar, här finns fantastiskt hantverk från ca 40 lokala konsthantverkare. Konstutställningar pågår i Stora rummet och i kaféet. Loppis som vanligt i tre olika lokaler, skattjakt i trädgården för barnen och B&B för långväga gäster. Här finns något för hela familjen.

Vi anpassar oss efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Sittplatser finns både inne och ute i friska luften. Perssons Magasin öppnar den 13 juni och har öppet onsdag-söndag kl. 11-16 fram till 16 augusti, stängt midsommarafton och midsommardagen.

Välkomna till en grön oas med lantluft önskar Eva och Carl-Eric Persson.

Kommentarerna är avstängda