News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Perssons Magasin öppnar till helgen

Perssons Magasin öppnar till helgen

18-06-08
IMG_2056

I Västra Löa, på vår gård Juthemmanet, hittar man sedan 2013 Perssons Magasin. Ett turistmål som drar nästan 7000 besökare/år. Något ska man göra när man går i pension, men inte trodde vi att det skulle bli så här stort.

Löa är en vacker bygd, det är härligt att få välkomna människor hit. Nu är det snart dags igen.

9 juni kl. 12.00 slår vi åter upp portarna. Ca 40 konsthantverkare från Bergslagen ställer ut, några nya och många gamla. Loppis är välfyllt, vintagekläder, leksaker, möbler och prylar i mängd.

I galleriet ställer fem konstnärer ut i fyra rum.

I Stora rummet: Britta Mårds och Catarina Ingvaldsdotter. Båda älskar att måla i akryl med starka färger. Man blir glad av färg och glädje vill dessa konstnärer sprida med sin konst. Att de har sina rötter i Dalarna kan man ana, när motivet är Kullor och Kurbits, men med egen vinkling.

IMG_0390-2

I Mellanrummet: Sami Rahkonen från Guldsmedshyttan. En prisad fotograf som här visar ”Vilda djur i magiskt ljus”. Att Sami har ett genuint intresse för naturen och en förmåga att fånga allt det fantastiska i naturen, det ser man i hans bilder.

-Här-är-vi------------Ann-Björk

I Lilla rummet: Ann Björk från Lindesberg. En konstnär som vi äntligen kan få visa på Perssons Magasin. Ann målar i akvarell, bilderna är färgmättade med en strävan mot enkelhet, ibland lite naiva.

I kaféet: Katalin Hamori, en amatörkonstnär som började måla 2009 i akryl och som 2015 fortsatte med akvarell. Katalin har tidigare haft utställningar i Lindesberg och i Ungern. På Perssons Magasin kommer hon att visa akvareller och oljemålningar, med motiv från Lindesberg.

Det blir ny regi i kaféet i år. Lara Herren kommer att sköta serveringen och det bäddar för extra gott fika.

Trädgården är något vi satsar lite extra på i år. Trädgårdskonstutställning, trådgårdsvisning, trädgårdspynt och skattjakt, men det återkommer vi gärna om. Den delen startar först efter midsommar.

Ytterligare information finns på vår hemsida www.perssonsmagasin.se

Eller ring 070-6271494, vi berättar gärna.

Bifogar även tre bilder, Affisch Sami Rahkonen, akvarell Ann Björk och Perssons Magasin med rosenhäck i fronten.

Vänliga hälsningar

Eva och Carl-Eric Persson

V.Löa Juthemmanet 362

71494 Kopparberg

Kopparbergarn kommer att följa vad som händer på Perssons Magasin. Klicka bara på annonsen till höger, så kommer ni till deras sida på Kopparbergarn. (Reds anm.)

 

Kommentarerna är avstängda