News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Perssons Magasin certifierat som turistmål.

Perssons Magasin certifierat som turistmål.

15-07-30
Perssons-o-Eva-049

Verksamheten i Perssons Magasin i Löa startade 2013 med loppis och konstutställning och sedan dess har fler och fler bitar kommit till, som gör platsen värd ett besök.

Nyligen fick man också bekräftelse på att Perssons Magasin certifierats som turistmål. Här nedan berättar Eva Persson själv om nyheten:
– Nu är Perssons Magasin certifierade som turistmål genom Swedish Welcome, som står för bättre upplevelser och hållbar utveckling.
Perssons Magasin och Örebro slott är de två första att vara certifierade turistmål i Örebro län. För oss känns det väldigt hedrande. Örebro slott känner väl alla till, men hur många känner till Perssons Magasin?
På öppningsdagen den 16 maj fick vi besök av den ”hemliga gästen” från Swedish Welcome som synade vår verksamhet. Han hade gästen i fokus och ville bidra till hållbar utveckling.  Han bedömde hur bra vi var inom ett hundratal områden. Det handlade om allt från gästbemötande till minskad vattenförbrukning och smarta energilösningar.
Vi ska väl erkänna att allt inte var perfekt den dagen, vi hade jobbat hårt för att kunna öppna på utsatt datum, och vi blev tvungna att kompromissa för att kunna ta emot våra gäster.

Vi blev bedömda utifrån tio olika områden.
Gästvänlighet, gästinformation, interiör och exteriör, städning, mat och dryck, tillgänglighet, utrustning, trygghet, energi vatten och avfall, ledning och styrning.
Bedömningen sker i en femgradig skala: Godtagbar, Bra, Mycket bra, Utmärkt, Enastående. Perssons Magasin har fått bedömningen Bra. Vi känner oss stolta över att vi klarade en certifiering.

Swedish Welcome har fokus på hållbarhet, hållbar utveckling är en förutsättning för nöjda gäster, både idag och i framtiden. Rådgivaren hjälpte oss att gå från kunskap till handling, vi fick förbättringsförslag.
När man får syn på sig själv genom gästens ögon och har ett samtal som är späckat med konstruktiva, konkreta förbättringsförslag, får man lust att förbättra. Vi har förbättrat oss sedan den 16 maj och vi kan bli ändå bättre.

Vi är tacksamma för att vi fick inbjudan från Håkan Ceder/Bergslagen till informationsträffen om Swedish Welcome som anordnats av Region Örebro län.

För er som inte vet vad Perssons Magasin är vill vi berätta.
Perssons Magasin startade 2013 med konsthantverk och loppis. 2014 tillkom ett galleri och 2015 två nya lokaler för konstutställning och ett litet kafé.

Perssons-o-Eva-019

På Perssons Magasin finns nu: Loppis i två våningar, konsthantverk med 40 olika lokala utställare, tre utställningslokaler för konstutställning,

Perssons-o-Eva-016

kafé med liten butik, trädgård och för barnen: skattjakt, lekstuga och sandlåda.

Perssons-o-Eva-047

Kaféet finns i ”Vita stugan” den äldsta byggnaden på vår gård som är från 1700-talet. Loppis, konsthantverk och galleri finns i magasinsbyggnaden från 1907.

Vår gård Juthemmanet är vårt smultronställe och där välkomnar vi gärna våra gäster.
För mer information:
www.perssonsmagasin.se
www.swedishwelcome.seVästra Löa Juthemmanet 362
71494 Kopparberg
070-6271494
eva@bergslagen.comKopparbergarn gratulerar till certifieringen och rapporterar återkommande om utställningar mm.Foto: Monika Käller (arkiv)
Kommentarerna är avstängda