News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Otur för Jacob och Stefan

Otur för Jacob och Stefan

18-01-24
januari28

Jacob och Stefan hemma efter ett otursförföljt Arctic Rally i Rovaniemi.

– Planen var att vi skulle starta i vårat tempo och jobba oss in i tävlingen. Tyvärr vart det stötte vi på patrull direkt då intercomen slutade fungera en bit in på första sträckan och vi fick stanna efter en stund för att kunna byta kablar till våran reserv intercom. Så vi började tävlingen med att tappa ca 40 sekunder till ledaren i klassen, men vi jobbade oss tillbaka under eftermiddagen och kvällen och hade 11 sekunder upp till pallplats inför nattvilan.

Lördagmorgon och termometern visade 20 minus. Målsättning var att jobba ifatt bilen framför och ta en pallplats i tävlingen. Morgonen började bra och duon hade bra fart på den inledande sträckan.

– Efter remoteservicen upptäcke vi att diffpumpen gett upp men det hämmade oss inte så mycket utan vi tog in på bilen framför. Säg den glädje som varar. När vi kom i mål på SS8 och skulle kliva ur bilen upptäckte vi att det läckte olja kring oljekylaren utan att ha slagit i något. Vi har inte lokaliserat felet men troligtvis har kylan tagit hårt på slangarna till oljekylaren som gett upp.

Imponerad över hur Finländarna bemästrar snö och is.

– Tråkig start på mästerskapet, men vi lagar bilen och kommer igen. Någon gång vänder oturen!

Jacob Jansson

Kommentarerna är avstängda