News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Operapub

Opera-Pub på Skäret

14-07-15

Opera-pubarna på Skäret är populära i år liksom tidigare. Den 11 juli var det dags för årets andra i ordningen och Kopparbergarn var där och tog tempen på föreställningen.

IMG_6488

Platsen var operacaféet och som vanligt var det mycket folk, men ingen trängsel. Stämningen var också på topp både bland artister och övriga närvarande.

IMG_6486

Kopparbergarns reporter fann en plats i ett gäng av körsångare med Johanna Fahlén, Lars Hellbergh och Svein Haugen samt Annika Blomé och Ann-Charlotte Stewart. Den senare har verkligen jobbat internationellt, bland annat i USA och Australien.

Sten Niclasson var värd för kvällen och han utlovade en överraskningarnas afton med operaarior, sånger och musikstycken ur olika genrer framförda av såväl lokala körsångare som världssolister ur Otello-ensemblen. Kvällens pianister var Bengt-Åke Lundin och Stefan Nilsson.

Kvällens musikaliska inslag inleddes med att Hans Olsen sjöng ett stycke av Giordani, som följdes upp av Lovisa Uledal med Ombra Mai Fu av Händel och Lars Hellberg tog vid med O del mio dolce av Glück.

IMG_6491 IMG_6492 IMG_6494

Under pausen träffade vi bland andra Barbro Gradian som kom till caféet i rullstol, eftersom hon haft oturen att falla på scengolvet och bryta ett ben.

IMG_6499

Nu får hon i stället ta hand om textmaskinen under operaföreställningarna.

Här följer ett par andra mingelbilder:

IMG_6495 IMG_6498

 

IMG_6501

Efter pausen fick vi lyssna till Kalle Lindström som sjöng Papagenos aria ur Mozarts Trollflöjten.

IMG_6504

Norrmannen Ole Jørgen Kristiansen, som varit på Skäret många gånger, framförde Oh what a beautiful morning av Rogers och Hammerstein.

IMG_6505

Hälleforsdottern Charlotta Larsson lät publiken lyssna till Morgen av Strauss.

IMG_6506

Kvällen fortsatte med musik av Sibelius. Sten Niclasson själv sjöng Ingalill, efter en dikt av Gustav Fröding. Anna-Kajsa Holmberg och Charlotta Larsson bjöd också på Sibelius och Sten Niclasson avslutade med sin version av Nattsvarta Rosor.

Text och foto: Sture Ekmark

Kommentarerna är avstängda