News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Operapremiär

Operapremiär

15-08-03
9e2f952375833b99_800x800ar

I lördags var det premiär på La Traviata på Opera på Skäret. Det var den första premiären, den andra skedde på söndagen. Precis som tidigare har Opera på Skäret två sångare till var och en av huvudrollerna. Det för att solisterna ska klara av att det krävande programmet och dessutom finns en ersättare om någon skulle bli sjuk.

Inför premiären var det introduktion av Sten Niclasson, som är Opera på Skärets grundare och konstnärliga ledare. Han berättade om Opera på Skäret, La Traviata och tankarna bakom Opera på Skärets uppsättning av Verdis mästerverk. Vänner till Kopparbergarn berättade att introduktionen var mycket intressant och givande.

DSCN2805

Så strömmade besökarna ut i det vackra solskenet och vidare in i den stora operabyggnaden. Sorlet la sig när dörren öppnades för dirigenten Marcello Mottadelli, som fick rungande applåder.

DSCN2806

Sedan var det alldeles tyst tills musiken inledde operaeftermiddagen. Besökarna satt förväntansfulla i dunklet och scenen lystes upp av strålkastarljuset. Emellan de båda anade man orkestern i sitt dike.

837d0fa124f9d7d3_800x800ar

La Traviata har mycket krävande insatser, men genast kunde man märka att Ania Jeruc skulle klara detta galant med sin fantastiska röst och förmåga. Även de övriga solisterna gjorde fantastiska insatser och det är väl värt att också uppmärksamma kören, som verkligen levererade.

95870b4b392c8504_800x800ar

Dräkterna var fantastiska skapelser och efter den första upplevelsen lutade Kopparbergarns reportrar sig tillbaka för att bara lyssna och njuta.

Men se det blev inte länge. En vibrerande mobil varnade att larmet hemma i Kärvingeborn var påverkat. Efter ett samtal med sonen, som skulle komma, verifierades att hans familj ännu inte hade anlänt och besvikna fick vi fara från det fantastiska arrangemanget. Som tur var, var det bara ett strömavbrott som påverkat larmet, så allt var lugnt på hemmaplan.

Det blev således bara en kort visit på Opera på Skäret, men visst och sant är, att redan denna korta stund, gav en uppfattning om hur storartat och fantastiskt det kan vara i lilla Ljusnarsberg en dag på Opera på Skäret.

Det är fler som tycker likadant. Jens Frejrud som står för marknad och kommunikation vid Opera på Skäret berättar:

– Det kanske är intressant för er att veta att vi sålt ut samtliga tio operatåg från Stockholm, vilket innebär 960 passagerare totalt. Nytt ståtligt rekord för våra tågresor! Nu planerar vi extravagnar till de tre sista helgerna, 15-16, 22-23 och 29-30 augusti, så att ytterligare några fler kan få tillfälle att ta sig till operan på detta populära sätt. Totalt har vi idag sålt 6 600 biljetter till La Traviata. Det är bara Carmen (2011) av våra uppsättningar som sålt så bra vid motsvarande tidpunkt.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck och Opera på Skäret

Kommentarerna är avstängda