News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Opera på Skäret förbereder sommarens föreställningar

Pressmeddelande 2015–03–02

Operaintroduktion – nyhet inför sommarens föreställningar
Inför sommarens uppsättning av La Traviata erbjuds en halvimmes operaintroduktion i anslutning till föreställningarna.
Vid operaintroduktionen berättar Sten Niclasson, Opera på Skärets grundare och konstnärlige ledare, och Alexander Niclasson, regissör, om Opera på Skäret, La Traviata och tankarna bakom Opera på Skärets uppsättning av Verdis mästerverk.
– När vi haft introduktioner tidigare år har det varit mycket uppskattat och vi har fått flera förfrågningar om att genomföra dem i år. Så nu erbjuder vi det inför varje föreställning och hoppas att det blir en extra krydda för besökarna, säger Sten Niclasson.

Operaintroduktionen börjar 45 minuter före föreställningen, är ca en halvtimme lång, och kostar 90 kronor. Den kan bokas samtidigt med biljetterna, eller i efterhand, via operapaskaret.se, på telefon 0580–711 00 eller via e-post på adress biljetter@operapaskaret.se. Återstående biljetter kommer också att kunna köpas i biljettkassan på Skäret varje dag under festivalen.
För ytterligare information, kontakta: Jens Frejrud, pressansvarig. Telefon: 070–669 66 05. E-post: jens.frejrud@operapaskaret.se.

Så vad kommer att visas?

913eb96e80b02021_800x800ar
Anton Eriksson, Sten Niclasson och Ania Jeruc 

Opera på Skäret presenterar en högklassig ensemble med sångare från sju länder till sommarens uppsättning av La Traviata. Fyra internationella operastjärnor gör i sommar sin Sverigedebut i operahuset i Bergslagen.
– Vi har ännu en gång hittat några fantastiska solister som vi nu får glädjen att introducera för den svenska operapubliken, säger Sten Niclasson, konstnärlig ledare.

La Traviata blir huvudnumret i den tolfte upplagan av Sveriges största sommaroperafestival i augusti. Precis som tidigare år är det en blandning av etablerade solister och unga stjärnskott som utgör den internationella ensemble som under några veckor ska bjuda publiken på tolv föreställningar av Verdis mästerverk.

– Det finns ett stort intresse bland operasångare, både i Sverige och internationellt, att komma till Opera på Skäret. Det är inte minst våra auditions, som i vintras lockade över hundra solister, ett tecken på, säger Sten Niclasson.

– Vi är mycket glada över att åter kunna erbjuda publiken en av landets mest högkvalitativa orkestrar, ett resultat av det nära samarbetet mellan Opera på Skäret och Länsmusiken i Örebro, säger Sten Niclasson.

Mer information: http://www.operapaskaret.se

Bilder från pressmötet publiceras på: http://news.cision.com/se/opera-pa-skaret

Text och foto från Opera på Skäret.

Kommentarerna är avstängda