News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Opera på Skäret spelar Trollflöjten! 

Opera på Skäret spelar Trollflöjten! 

19-05-15 Pressrelease

Efter att under många år satsat främst på de italienska mästarnas verk kommer nu, under 16:e säsongen, den första operan av Wolfgang Amadeus Mozart till Opera på Skäret. Vad passar då bättre än det älskade mästerverket Trollflöjten? 

– Trollflöjten är både en opera och ett sångspel, med talad dialog och mästerlig orkestersats. En saga, ett drömspel med hisnande koloraturer och majestätiskt allvar i en lekfull blandning. En opera för alla, säger konstnärlige ledaren Alexander Niclasson. 

Opera på Skäret är glada att kunna presentera en fantastisk regissör som aldrig tidigare varit i Sverige men regisserat operor över hela världen i mer än tjugo år. Italienaren Roberto Recchia har t.ex. varit på Wexford operafestival i elva år där han blivit hyllad för oförglömliga kortversioner av kända verk. 

– Med en osviklig känsla för timing och en stor dos humor är han i mitt tycke en perfekt regissör för Trollflöjten, säger operachefen Sten Niclasson som sett flera av Recchias föreställningar i Wexford. 

På Skäret blir det dock hela Trollflöjten i full skala. Originalspråk med textmaskin, precis som det brukar vara. Att partituret spelas på bästa tänkbara sätt skall Svenska Kammarorkestern, under ledning av maestro Lorenzo Coladonato, se till. Coladonato är en mycket erfaren operadirigent med stor kärlek till operakonsten och inte minst Mozarts verk. Det är också det ultimata verket för just Svenska Kammarorkestern med tanke på numerär och spelstil. Ett mycket spännande möte! 

Opera på Skärets adelsmärke är sångarna. Efter att på audition lyssnat till 200 sångare från hela världen, har operaledningen engagerat två internationella sångarlag, med en betydande blandning av erfarenhet och talang. Unga sångare från olika länder gör sin första Trollflöjt och rutinerade fullblodsartister som sjungit sina roller vid otaliga tillfällen och i olika uppsättningar. Detta skapar en härlig blandning av kunnande och entusiasm.

Sven Östberg, Opera på Skärets suveräne scenografimästare, de fantasifulla kostymörerna Sigyn Stenqvist och Caroline Romare samt den magiske ljusdesignen Kevin Wyn-Jones ser till att Taminos drömmar blir både dramatiskt utmanande och vackert skimrande i sommarens föreställning.

Rekordstor efterfrågan på biljetter till Trollflöjten!

Sedan biljettsläppet i februari har vi sålt och bokat ca 6000 biljetter! Detta är fler än tidigare försäljnings-succéer som Madama Butterfly och Carmen vid samma tidpunkt.

 

För mer information;
Pressansvarig Catherine Klemets, 070-947 69 56, catherine@operapaskaret.se

Konstnärlig ledare, Alexander Niclasson, 073-516 61 23, alexander@operapaskaret.se

VD, Sten Niclasson, 070-890 15 02, sten@operapaskaret.se 

Kommentarerna är avstängda