News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Oktobersoppa PRO Hörken

Oktobersoppa PRO Hörken

17-10-19
Traditionsenligt vid medlemsmötet så här på hösten vill medlemmarna ha något värmande att förtära. Därför brukar de duktiga damerna och herrarna koka ihop den absolut godaste ärtsoppan som kan konkurrera med Sverigetoppen, mycket därför att den är hemlagad efter uråldriga recept.

100_0814

Men innan soppan kunde avnjutas var allt som vanligt med möte som avhandlade föreningens göranden sedan sist, vilket innebar korvgrillning vid Grönudden, söndagsmöten, bowling, hjälp vid Mexmässmarken, information om gjorda resor och kommande resor, vilket alltid mottages med förtjusning. Men även all information kom till en ände och fram kom den rykande ärtsoppan och mackor, det som alla väntat på.

100_0812

Alla lät sig väl smaka och en hel del fyllde skålarna ytterligare med en portion så även jag, så till slut var den jättestora kittelen tom och vi mätta och belåtna. En kopp kaffe med kaka slank ändå ner.

100_0817

Mötet var inte slut för det. Broman tog fram durspelet och rev av en massa låtar, som skall spelas på det speciella dragspelet och som förresten hade koppling till Brattberget.

100_0819

Att det var takt och drag i låtarna visade sig när Alex och Svenivar helt resolut tog tag i varsin dam och valsade runt på golvet till jubel av övriga.

100_0815

Anders Holmberg är Ljusnarsbergs största Leksandsfan trots det omöjliga läget i tabellen. Vi försökte uppmuntra honom så gott vi kunde och här ser han ju nöjd ut. Det kan ju också bero på den goda soppan.

100_0816

Någon måste också se till jobbet bakom alla trevligheterheter. Här är Lillbritt i köksregionen, som tar hand om disken.

Allt roligt tar ju slut, så även detta möte och efter utlottning av vinster, kunde vi återgå till vardagen och var och en gick hem till sitt.
Ärtsoppätare med text och foto Leif i Nittkvarn

Kommentarerna är avstängda