News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Nytt liberalt initiativ i Ljusnarsberg; Liberal i Ljusnarsberg

Nytt liberalt initiativ i Ljusnarsberg; Liberal i Ljusnarsberg

2021-11-02

PRESSMEDDELANDE

2021-10-31

En dansk, en holländare och en svensk kliver in i ett konferensrum och börjar prata politik!

I mindre kommuner på landsbygden måste man vara flexibel och kreativ för att vara framgångsrik. Vad som funkar på riksnivå eller i större städer funkar inte i en liten kommun som Ljusnarsberg.
Därför har vi i vår kommunförening valt en ny väg för framtiden.
Idag tog vi beslutet att ändra vårt namn till Liberal i Ljusnarsberg. Vi kommer att jobba som en bred liberal förening som öppnar sina dörrar för medlemmar i alla socialliberala partier verksamma i Sverige.

Dessutom har vi beslutat att försöka få ihop en lista i Ljusnarsberg för Volt. Vi siktar på att ta ett av de första mandaten i Sverige för det nya paneuropeiska partiet Volt. Och det passar förstås perfekt för en dansk, en holländare och en svensk!
Volts hållning gentemot nationalkonservatism stämmer bättre överens med våra medlemmars syn på demokrati än Liberalernas. Vi känner oss övergivna av partiet vi kampanjade för i 2018.

”Det är helt fantastiskt att vi är igång nu för valet 2022” kommenterar gruppledare Ralf Nielsen. ”Vi kommer att jobba stenhårt för att förstärka social-liberalism i Ljusnarsberg! För 2022 siktar vi på ett mandat i KF”.

”Nu satsar vi på att förstärka vår organisation med en ny partilokal och mer närvaro på gatan i Kopparberg efter pandemin” säger ordförande Hendrik Bijloo.
”Vi behöver några till kandidater för vår lista, så det är prio ett”.

Volt Sveriges co-ordförande Michael Holz och Caroline Berglind meddelar:
”Vi gläds av att medlemmar från Liberal i Ljusnarsberg har beslutat att ansluta sig till vår paneuropeiska rörelse. I Volt strävar vi efter ett Europa där bästa praxis delas obehindrat länderna emellan. Europa är i grunden uppbyggd av kommuner, och Volts nya medlemmar i Ljusnarsberg kommer att vara en berikning för vår rörelse, såväl i Sverige som i resten av Europa.”

Kopparberg, 2021 10 31

Liberal i Ljusnarsberg Volt Sverige
Ralf Nielsen Caroline Berglind
Gruppledare Michael Holz
Co-ordförande
Hendrik Bijloo
Ordförande

Kommentarerna är avstängda