News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Nyinflyttade Kopparbergarn Emelie

Nyinflyttade Kopparbergarn Emelie vågade ta steget och fann lyckan.

2015-01-19
IMG_9236_650px-2

För drygt ett år sedan kom Emelie Liljeson till Kopparberg. Hon flyttade från Falkenberg där föräldrarna och en storsyster bor kvar.

Efter grundskolan läste Emelie företagsekonomi på distans på campus Varberg mot Skövde högskola. Under tiden arbetade hon inom hemtjänsten. När utbildningen var klar började arbetssökandet. En anställning som säljare på Bandstål i Kopparberg kändes lockande. Hon kallades till anställningsintervju och fick jobbet. En arbetskamrat på Bandstål ordnade ett inneboende åt henne innan hon en månad senare fick lägenhet. Genom kamraten fick hon också nya vänner.

Kopparbergarn undrade hur hennes tankar gick när hon som 22-åringen lämnade familj och vänner och flyttade mot okända trakter. När Emelie sökte jobbet visste hon ingenting om Kopparberg. Efter att ha konstaterat var i Sverige Kopparberg var beläget, anade hon att det var vacker natur och stora ytor för friluftsliv. Det avgjorde beslutet att flytta.

Emelie är en person som alltid tyckt om fysiska aktiviteter, bl.a. fotboll och innebandy. Nu ägnar hon sig förutom åt promenader, att leda träningspass på Verket samt vara assisterande tränar i innebandy. Dessutom hinner hon själv träna och utöva styrketräning. På Värket skrev hon in sig första dagen hon var i Kopparberg. Där mötte hon också sin nuvarande sambo. Mer om detta senare.

Vi går tillbaka till Falkenberg och beslutet att flytta från föräldrarna. Emelie är mycket bestämd i sin åsikt att ibland måste men ta chansen att våga sig på något nytt. Skulle det inte bli vad hon hoppas fanns ju möjligheten för henne att flytta tillbaka till Falkenberg. Då med en erfarenhet rikare.

Emelie tycker att hon är lyckligt lottad idag. Hon lever ett bra och aktivt liv i Kopparberg och kan alltid åka till Falkenberg när hon längtar till sin familj där. Visst känner hon hemlängtan ibland men det liv hon har här uppväger för det mesta den känslan. Emelie vill gärna ge ett råd till andra ungdomar. Ta chansen att gör något nytt när den kommer. Tro inte att de stora städerna är bäst att bo i. Även små orter som Kopparberg kan ge trygghet och trivsel.

Idag jobbar Emelie på Gillersklack som receptionist, med uppgift att hjälpa till där hon behövs inklusive restaurangen. Hon tycker att jobbet är intressant och omväxlande.

Nu är hon sedan sommaren 2014, sambo med Johannes och hundarna Sammy och Lillen. De bor i Ställdalen. Emelie lever ett gott liv och är mycket glad och lycklig att hon vågade ta steget att flytta från tryggheten hos föräldrarna till det då okända Kopparberg.

Vi på Kopparbergarn önskar henne all lycka och är glada att ha lärt känna en så positiv ung person.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda