News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Nyfiken på: Hjalmar Bergman och Berlin.

Ideella Kulturföreningen Cirkustältet

             
            STADRA TEATER

Pressmeddelande den 19 mars 2019

Nyfiken på: Hjalmar Bergman och Berlin.

Tre föredrag på Nora bibliotek inför sommaren på Stadra
För sjunde året i rad bjuder Stadra Teater in publik till en serie med samtal och inspirerande föredrag inför sommarens uppsättning. Ylva Eggehorn har i år skrivit pjäsen Hjalmar och vår Herre för Stadra, en berättelse som tar sin utgångspunkt och börjar år 1928 i Berlin. Eftersom Hjalmar Bergman även är en författare som hämtat sin inspiration från Bergslagen är det av intresse att även i år lyfta fram ”vår” författare ur många synvinklar.

Onsdag 27 mars kl 18.30: Pontus Plænge
Om Bergman, Farmor och Swedenhielms
Pontus Plænge – regissör, dramatiker och en konstnärlig ledare på teater Shakespeare på Gräsgården i Vadstena – har bland annat dramatiserat och regisserat Farmor och vår Herre på Östgötateatern där Marika Lagercrantz spelade huvudrollen. Pontus Plænge är ledamot i Hjalmar Bergmansamfundets styrelse.
Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare och chef för Stadra teater: ”Han ska på sitt personliga vis tala om Bergman, Farmor och Swedenhielms. Det här blir en överraskningarnas kväll då oväntade berättelser kommer få liv”.

Onsdag 3 april kl 18.30: Ylva Eggehorn
Från Blå Porten till Stadra sommarteater… en teaterhistoria
Ylva Eggehorn är en mångsidig författare och poet. Hon har skrivit för Stadra Teater vid tre tidigare tillfällen – pjäsen Den ljufva tiden (2006), Objudna gäster (2007) och 2008 när hon dramatiserade Agneta Pleijels roman Kungens komediant.
Magnus Wetterholm: ”Det här blir ett möte om teaterns villkor kontra stor poetisk skärpa – en historia som börjar på restaurang Blå Porten på Djurgården och som får löpa på till årets uppsättning på Stadra. En teaterhistoria.”

Kommentarerna är avstängda