News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Nya utställningar på Perssons Magasin i Västra Löa.

Nya utställningar på Perssons Magasin i Västra Löa.

16-08-08
Vernissage 13 augusti kl 12-17.
Utställningarna pågår till den 18/9. Öppet: lördag-söndag kl 12-17.

I Stora rummet: Gunilla Dovsten, keramik och Anders Wallén, foto.

gunilla

Gunilla Dovsten, prisad keramiker från Lindesberg som utbildad sig vid Capellagården på Öland och Skolen for Brugskunst i Köpenhamn och som arbetat som drejarlärling i Hagi Japan.

Hon vill beskriva känslan av det hon ser i sin keramik. Ofta handlar det om inspiration från hennes nära natur, omgivningen som består av skog, sjöar, korpen i skyn och järnet i marken. Gruvhål som perforerar landskapet. Färgerna är dova, rödbrunt som järn, blågrönt som slagg, grönt som skog. Hon arbetar intuitivt med leran, skär, karvar, bankar och drejar och blandar gärna med trä, sten och järn.

Gunilla finns representerad med flera offentliga verk i Örebro län.
Hon har haft många separatutställningar och deltagit i samlingsutställningar runt om i länet men även andra delar av världen.

anders

Anders Wallén är född i Stockholm, men bor sedan 1990 i Nora där han är verksam som författare, låtskrivare, musiker och bildkonstnär. Anders har arbetsrum och Galleri i det nyrenoverade industriområdet Kvarteret bryggeriet i Nora.

Anders fick Pandapriset 2007, var Nominerad till Svenska publishingpriset 2007, fick Nora kommuns kulturpris 2014 och Sparbanksstiftelsens kulturstipendium 2015.

I Mellan rummet: Margareta Berg, encaustic art.

margareta

Margareta Berg bor i Latorp utanför Örebro. Är uppväxt i Bångbro.

Margareta fick oljefärger i julklapp 1982 och började då måla. Hon har provat på både olja, akvarell, akryl mm. Just nu är det encaustic art (man målar med varma verktyg och bivax) som gäller.

Att måla är för Margareta ett sätt att få ut sina känslor i kreativt skapande. Det ger en tillfredställelse som hon hoppas kunna förmedla till andra.

I Lilla rummet: Ulla Örn, akvarell

ulla

Utbildad av olika europeiska konstnärer, via Akvarellcenter i Sollentuna.Ex. Maria Ginzburg, Sollentuna, Javier Zorilla (Madrid), Amanda Spencer (London)Kristoffer Forsey (England) samt nu i sommar Nadja Tognazzi (Milano)

Ulla målar gärna natur- eller blomstermotiv. Hon har tidigare haft utställningar i Lindesberg, Nora samt Venedig.

Välkomna önskar Eva och Carl-Eric
Vänliga hälsningar

Eva Persson

070-6271494

Kommentarerna är avstängda