News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ny vasaloppsveteran

Ny vasaloppsveteran

2020-09-28
Vid Bångbro Herrgård hölls i torsdags en uppvaktning av den nyblivne vasaloppsveteranen Per Ragnarsson. Ett 15-tal skidintresserade hade mött upp och hälsades välkomna av Anders Zetterlund. För att bli vasaloppsveteran är kravet att ha fullföljt Vasaloppet eller Öppet spår 30 gånger där bara ett lopp per år räknas. Regionombudet för vasaloppsveteranerna Håkan Mossberg visade en kortfilm om Vasaloppet samt presenterade Veteranklubben. Därefter var det dags att överlämna diplom, 30-årsmedalj och en speciell nummerlapp till nr 1072 Per Ragnarsson. Efter fotografering var det dags för mat och efterföljande samspråk om skidor och naturligtvis Vasaloppet.

 

Håkan Mossberg och Per Ragnarsson


Medaljen

Veteranklubben bildades år 1987 i Mora. Efter 2020 års Vasalopp har 1092 veteraner åkt 30 gånger. Hela 285 veteraner har åkt 40 gånger och 43 stycken har åkt 50 lopp. Två superveteraner har åkt 60 lopp. Av dessa är 43 utländska medborgare. Vasaloppsveteranerna har särskilda nummerlappar med orange färg i Vasaloppet. En förmån är att få starta i femte startled på Vasaloppet vilket är en stor favör. En vasaloppsveteran har 50 % rabatt på anmälningsavgiften till Vasaloppet. Efter att ha åkt 50 lopp är det fri startavgift för alla lopp i Vasaloppets vintervecka. Vasaloppsveteranen förväntas tävla med gott omdöme och vara en förebild för skidsporten samt vara ambassadör för Vasaloppet, föra traditionen vidare och verka för Vasaloppets utveckling. En del rabatter för inköp i Stadiums butiker och vid olika träningsanläggningar ingår också.

I Kopparberg finns nu tre vasaloppsveteraner Håkan Mossberg, Hjalmar Nordquist och Per Ragnarsson. Vem kommer att bli den fjärde?

Text och foto: Håkan Mossberg

Kommentarerna är avstängda